Matig sommarsallad med laxtortilla


Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon
Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…
Du behöver
Sommarsallad
Färskpotatis 400 gram
Knippmorötter, 200 g
Vaxbönor 100 g
Gulbeta 200 g
Polkabeta 200 g
Knipplök 100 g
Grön sparris 200 g
1 citron + citronskal
olivolja och salt
400g handskalade räkor
Laxtortilla
100 g varmrökt lax
200 g färskost
rostade solrosfrön
riven citron
svartpeppar
Här kommer ett lite matigare och fantastiskt gott recept som ser mycket vackert ut på tallriken!
Förberedelser för grönsakerna:
Knippmorötter, koka 4 min i lättsaltat vatten, dela på längden. Vaxbönor: Koka 1 minut i lättsaltat vatte. Gulbeta & Polkabeta: Koka mjuka först och sedan skala och klyfta. Grön Sparris: Koka i ca 2 minuter i lättsaltat vatten. Dela på längden.
Sallad
Blanda alla grönsaker i en skål tillsammans med skalet från en citron, olivolja, salt, peppar och saften från 2 citronklyftor. Lägg på en tallrik tillsammans med de handskalade räkorna och dekorera fint.
Tortilla
Blanda lax och färskost och bred på tortillan tillsammans med rostade solrosfrön. Vik tortillan på mitten. Stek hastigt i varm stekpanna, ca 1 min per sida. Servera till salladen.
Till detta vill vi ha ett friskt och fräsht vitt vin med en läskande syra och härlig frukt. Spier Signature Sauvignon Blanc passar utmärkt till!