Skakade räkor på grillen – Camarones Zarandeados a la Parrilla

Bubbelburk

Art.nr. 754715

Bubbelburk

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Beska

Fruktig, ungdomlig smak med inslag av persika, gröna äpplen, örter, päron och lime. Läs mer…


Du behöver

Camarones Zarandeados

1 kg stora räkor, skalade och urrensade
4 vitlöksklyftor, finhackade
1/4 kopp färsk koriander, finhackad
1/4 kopp färsk persilja, finhackad
Saften från 2 lime
1/4 kopp olivolja
1 tesked spiskummin
1 tesked paprikapulver
Salt och svartpeppar efter smak
Träspett, blötlägg i vatten i minst 30 minuter

Camarones Zarandeados a la Parrilla är en läcker mexikansk rätt som översätts till ”skakade räkor på grillen”. Det är en smakrik och saftig skaldjursrätt där stora räkor marinerade i en kryddig blandning sedan grillas på grillen.

Marinaden för Camarones Zarandeados a la Parrilla är oftast gjord av en kombination av vitlök, färsk koriander, persilja, limejuice, olivolja och kryddor som spiskummin och paprikapulver. Denna marinad ger räkorna en djup och komplex smakprofil med en balans av syra från limejuice och friskhet från örterna.

När räkorna är ordentligt marinerade träs de upp på träspett och grillas sedan på medelhög värme. Under grillningen får räkorna fina grillmärken och den kryddiga marinaden ger dem en lockande arom. Räkorna är klara på bara några minuter, vilket gör det till en snabb och enkel rätt att förbereda.

Camarones Zarandeados a la Parrilla är perfekt som en aptitretare på en somrig grillfest eller som en huvudrätt tillsammans med andra mexikanska tillbehör som guacamole, salsa och tortillas. Den kombinerar havets fräschör med spännande smaker från mexikansk kryddning, vilket gör den till en favorit bland skaldjursälskare och gourmeter överallt.

Instruktioner:

  1. Börja med att förbereda marinaden. I en stor skål, blanda ihop vitlök, koriander, persilja, limejuice, olivolja, spiskummin, paprikapulver, salt och svartpeppar.
  2. Lägg de skalade och urrensade räkorna i marinaden och rör om väl så att räkorna täcks jämnt. Täck skålen och låt räkorna marinera i kylskåp i minst 30 minuter, helst upp till 2 timmar för att låta smakerna utvecklas.
  3. Förvärm grillen till medelhög värme.
  4. Trä upp räkorna på de förberedda träspetten, låt lite av marinaden droppa av.
  5. Placera spetten på den förvärmda grillen och grilla räkorna i ca 2-3 minuter per sida, eller tills de är genomstekta och har fått fina grillmärken.
  6. Servera de grillade räkorna varma, gärna med extra limekilar och färska örter som garnering.
  7. Njut av de läckra Camarones Zarandeados a la Parrilla som en aptitretande förrätt eller som en huvudrätt tillsammans med dina favorittillbehör

Till denna läckra burk öppnar vi en Bubbelburk!


Föregående inlägg

Ramslökssmör