Pesto Spaghetti med Gröna Ärtor och Burrata

Il Brutto Asolo DOCG Prosecco Superiore Sui Lieviti, 2022

Art.nr. 252701

Il Brutto Asolo DOCG Prosecco Superiore Sui Lieviti, 2022

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, ungdomlig, mycket frisk, aningen blommig smak med inslag av päron, kex, gröna äpplen, vit persika, örter, kiwi och lime. Läs mer…


Du behöver

Pesto Spaghetti med Gröna Ärtor och Burrata

400 g spaghetti
150 g färsk basilikapesto
200 g gröna ärtor (frysta eller färska)
2 burrata ostar (à 200 g)
Färsk basilika för garnering
Olivolja
Salt och svartpeppar efter smak

Denna smakrika Pesto Spaghetti med gröna ärtor och burrata är en förtrollande italiensk rätt som kombinerar krämig burrata med den rika smaken av basilikapesto och den fräscha touchen av gröna ärtor. Perfekt för en snabb middag eller en festlig måltid, detta recept är enkelt att följa och lovar en smakupplevelse som kommer att tillfredsställa alla. Upplev en härlig kombination av texturer från den silkeslena burratan och den al dente pastan. Idealisk för alla som uppskattar enkla, men delikata rätter. Prova det idag för att ge dina måltider en uppgradering med äkta italienska smaker!

Instruktioner:

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg i spaghettin och koka enligt anvisningarna på förpackningen till al dente.
  2. Under tiden, värm en liten mängd olivolja i en stekpanna. Tillsätt de gröna ärtorna och sautera i några minuter tills de är genomvarma.
  3. När pastan är klar, dränera och reservera lite av kokvattnet. Blanda den varma pastan med peston i en stor skål. Tillsätt de sauterade ärtorna och blanda väl. Om såsen känns för tjock, späd med lite av det reserverade pastavattnet tills önskad konsistens uppnås.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera pastan varm, toppad med en burrata, riven över lite färsk basilika.

Serveringstips:

  • Drizzla lite extra olivolja över varje portion och servera direkt.