Spaghettipaj – det bästa av två världar

The Fox and the grapes

Art.nr. 236201

The Fox and the grapes

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket mustigt, fruktigt, smakrikt vin med inslag av plommon, björnbär, kryddor, körsbär och färska örter. Läs mer…


Du behöver

Spaghettipaj

450 g spaghetti
450 g nötfärs
1 gul lök, tärnat
2 vitlöksklyftor, pressade
240 ml hackade tomater
240 ml tomatsås
240 ml nötfond
240 ml grädde
240 ml riven mozzarella
240 ml riven parmesan
1 tesked torkad oregano
1 tesked torkad basilika
1 tesked röd chiliflakes (eller efter smak)
Salt och svartpeppar, efter smak
Olivolja, för stekning

Alla älskar Spaghetti och alla älskar paj så varför inte slå ihop dessa två till ett ljuvligt recept.

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 190°C.
  2. Koka spaghetti enligt förpackningens anvisningar, låt rinna av och ställ åt sidan.
  3. I en stor stekpanna, värm lite olivolja över medelhög värme. Tillsätt nötfärsen och stek tills den är brun, ta sedan bort från pannan och sätt åt sidan.
  4. I samma panna, tillsätt lite mer olivolja om det behövs. Tillsätt lök och vitlöken och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter.
  5. Tillsätt hackade tomater, tomatsås, köttfond, grädde, oregano, basilika, röda chiliflakes, salt och peppar i pannan och låt det sjuda.
  6. Rör ner den kokta spaghettin och den stekta nötfärsen.
  7. Överför blandningen till en ugnssäker form och toppa med riven mozzarella och parmesan.
  8. Gratinera i den förvärmda ugnen i 25-30 minuter eller tills osten är smält och bubblig.
  9. Låt svalna lite innan servering.

Till denna rätt vill vi ha ett vin som matchar kryddorna i denna rätt. The Fox and the Grapes med sina mustiga och fruktiga toner samt avslut med färska örter blir en perfekt matchning.


Nästa inlägg