Laxpaj med broccoli

Cameleon Unoaked Chardonnay

Art.nr. 603101

Cameleon Unoaked Chardonnay

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Koncentrerad frukt med grönt äpple och päron med noter av vanilj, mango och lime. Fruktig och fylligt med en frisk eftersmak. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Laxpaj

1 smördeg
4 stora ägg
250 ml grädde
hackad färsk dill, efter smak
svartpeppar
3 filéer varmrökt lax, eller mer om så önskas
1 broccoli, skuren i floretter och ångad
225g västerbottenost, eller kraftigare smakrik ost

Har det blivit rester över från jul? då passar pajer alltid som en bra bas för att skapa något gott av alla dessa rester.

Gör så här:

Värm ugnen till 190 grader.  Lägg i smördeg i en ca 25 cm bred form. Perforera botten med en gaffel samt lägg en bit bakplåtspapper i botten och fyll upp med torkade bönor. Baka sedan i ugn i ca 10 minuter. Detta moment behöver inte följas, men pajdegen blir frasigare och godare. Ta sedan ut pajdegen och ta bort papper samt bönor. Baka sedan i ugn i ytterligare fem till tio minuter. Ta sedan ut och låt stå.

Vispa ägg och grädde tillsammans i en skål och tillsätt dill samt svartpeppar. Lägg i bitar av laxen samt den ångade broccolin samt ost. Häll sedan över äggblandningen och fördela jämnt.

Baka sedan klart i ugn i ca 30 minuter tills pajen har satt sig och är gyllene.