Mello-Quiche, paj med Bacon och Kyckling

Till dessa pajer rekommenderar vi Cameleon Cabernet Sauvignon

Art.nr.

Du behöver

Mello-Quiche

1 paket smördeg
300g Kyckling
1 paket bacon
1 gul lök
100g parmesan eller valfri hårdost
2 1/2 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl mellangrädde
Färsk persilja
Svartpeppar
Salt

Små läckra pajer med mycket smak och här spar vi lite tid genom att använda färdig smördeg.

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Klä en muffinplåt eller små formar  med smördegen. Låt degen hänga över kanterna lite för ett rustikt utseende. Stek kycklingen i mindre bitar med salt och peppar i smör och ställ åt sidan. Stek sedan löken tillsammans med bacon tills löken börjat bli karameliserad. Pensla därefter pajdegen med vispat ägg längs med kanterna och lägg i fyllningen.

Vispa samman ägg, mjölk, mellangrädde, ost, finchackad persilja samt salta och peppra. Häll sedan äggstanningen över fyllningen i formarna

Grädda sedan i ca 10 minuter och sänk därefter värmen till 175 grader och låt grädda ytterligar i 10 minuter. Låt pajerna svalna någon innan servering och garnera med fint hackad persilja

 


Föregående inlägg