Krabbpaj med dragon

Byron Bay Sauvignon Blanc

Art.nr. 205208

Byron Bay Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av kiwi, nässlor, gröna äpplen, svartvinbärsblad, passionsfrukt och lime. Läs mer…


Du behöver

Krabbpaj

300g mördeg
420g krabbkött
2 dl crèmefraiche
1 dl gräddfil
1 msk grov senap
2 msk parmesanost
1 citron, zest och juice
1 knippe dragon
2 ägg

Denna paj är enkelt att göra samt mycket mättande och passar perfekt som middag efter en hel dag i längdsspåret! Till krabba passar en fatad chardonnay utmärkt. Det lite söta köttet samspelar även med vinets fruktiga toner.

Vi rekommenderar att ni köper en färsk krabba och inte crabsticks till denna rätt, det blir mycket godare och pajen blir fastare då crabsticks håller mycket vätska. Till denna rätt räcker ca 2 stora krabbor eller 3 mindre. En stor krabba väger ca 600g och ger ca 210g vitt krabbkött. En mindre 400g/120g.

Gör så här:

Mjöla en arbetsyta och kavla ut mördegen så den blir ca 2mm tjock. Klä sedan en pajform med degen, använd en pajform med löstagbar botten som är ca 25 cm bred och 3-4 cm hög. Låt sedan pajdegen vila i kylen i ca 30 minuter.

Sätt sedan ugnen på 215° (Varmluft 200°) lägg sedan folie och torkade ärtor i pajen och förgrädda i ca 15 minuter. Färgen ska vara ljust gyllene. Avlägsna sedan folie och ärtor och grädda pajdegen i ytterligare 5 minuter. Ta ut pajen och låt svalna något. Sänk sedan värmen till 190° (Varmluft 180°)

Medan pajformen svalnar så plockar ni krabban. Det ska bara vara kött så släng brosk och ben. Vispa sedan samman,gräddfil, crèmefraiche, senap, ost samt citronsaft och zest i en bunke. Vänd sedan ner krabbköttet tillsammans med den nyhackade dragonen.  Salta och Peppra. Vispa sedan äggen lätt och rör ner dem i bunken.

Häll sedan försiktigt denna blandning ner i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt pajen vila något och servera sedan tillsammans med en god och fräsch sallad.

Till vinet rekommenderar vi ett glas Byron Bay Sauvignon blanc

Hoppas det smakar!


Nästa inlägg