Grillade pilgrimsmusslor med krämig citron-kryddig sås

Byron Bay Sauvignon Blanc

Art.nr. 205208

Byron Bay Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av kiwi, nässlor, gröna äpplen, svartvinbärsblad, passionsfrukt och lime. Läs mer…


Du behöver

Pilgrimsmusslor

12 stora pilgrimsmusslor
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar till smak

Citronsås

2 dl grädde
Saft från 1 stor citron (cirka 3 msk)
1 vitlöksklyfta, fint hackad
1/2 tsk chili flakes (eller mer efter smak)
1 msk smör
Salt och svartpeppar till smak
1 msk hackad färsk persilja (valfritt, för garnering)

Pilgrimsmusslor erbjuder en mjäll, smörig konsistens med en söt, mild havssmak, och deras vackra vita färg och runda form tillför en estetisk touch till matpresentationer; deras mångsidighet i tillagningen, från stekning till grillning, kombinerat med deras snabba tillagningstid, gör dem till ett populärt val bland kockar, samtidigt som de förblir näringsrika, förmedlar en festlig känsla vid servering och, när de skördas hållbart, representerar ett miljövänligt skaldjursval.

Instruktioner:

Förbered pilgrimsmusslorna: Rengör pilgrimsmusslorna och ta bort sidomuskeln. Torka av dem ordentligt med hushållspapper. Pudra dem med lite salt och svartpeppar på båda sidorna.

För såsen: I en liten kastrull, smält smöret över medelvärme. Tillsätt den finhackade vitlöken och chili flakes. Fräs i cirka 1 minut tills vitlöken är gyllene men inte bränd.

Häll i grädden och citronsaften. Låt koka upp och sänk sedan värmen till medel-låg, och låt sjuda i cirka 5-7 minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och svartpeppar.

Grilla pilgrimsmusslorna: Värm upp grillen till medelhög värme. Pinsla olivolja på varje pilgrimsmussla. Lägg musslorna på grillen och grilla i cirka 1-2 minuter per sida eller tills de har en gyllene färg och är genomkokta. De ska ha en lätt genomskinlig mitt och ska vara fjädrande vid beröring.

Servering: Lägg de grillade pilgrimsmusslorna på tallrikar och häll den krämiga citron-kryddiga såsen över. Garnera med hackad persilja om så önskas.

Njut av dina grillade pilgrimsmusslor med krämig citron-kryddig sås!

 


Föregående inlägg

Kantarellomelett

Nästa inlägg

Kokta kräftor