Kantarellomelett


Byron Bay Sauvignon Blanc (Nyhet)
Fruktig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av kiwi, nässlor, gröna äpplen, svartvinbärsblad, passionsfrukt och lime. Läs mer…
Du behöver
Kantarellomelette
200 g färska kantareller
4 stora ägg
50 ml grädde eller mjölk
2 msk smör
1 liten schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
Färsk persilja, hackad (valfritt för garnering)
Salt och nymalen svartpeppar
Instruktioner:
- Rensa kantarellerna noggrant med en borste eller en fuktig trasa. Skär dem i mindre bitar om de är stora.
- I en stekpanna, smält 1 msk smör över medelhög värme. Tillsätt schalottenlök och fräs tills den blir genomskinlig. Lägg sedan till vitlöken och stek i ytterligare en minut.
- Lägg i kantarellerna och stek tills de är gyllene och all vätska har förångats, ca 5-7 minuter. Krydda med lite salt och svartpeppar. Ta bort svampblandningen från pannan och sätt åt sidan.
- I en skål, vispa samman äggen, grädde eller mjölk, salt och svartpeppar tills blandningen är jämn.
- I samma stekpanna, tillsätt den återstående msk smör och sänk värmen till medellåg. När smöret har smält, häll i äggblandningen.
- Låt äggblandningen sätta sig lite i botten av pannan och rör sedan försiktigt med en träsked eller slickepott. Fortsätt att röra försiktigt tills äggen är mjukt stelna men fortfarande krämiga.
- Blanda in den stekta kantarellblandningen och servera genast. Garnera med hackad persilja om önskas.
Rörda ägg med kantareller är en underbar kombination av krämiga ägg och den nötiga smaken av kantareller. Servera gärna med nyrostat bröd för en komplett frukost eller brunch!
Smaklig måltid!