Biscuits and Gravy -En anglosaxisk klassiker

Ruby Mild (Nyhet)

Art.nr. 1250101

Ruby Mild (Nyhet)

  • Beska
  • Fyllighet
  • Sötma

Fruktig, nyanserad smak med inslag av torkade aprikoser, dadlar, farinsocker, tobak och mörkt bröd. Läs mer…


25,50 kr

Du behöver

Klassikern

6 dl mjöl
2 tsk socker
½ tsk salt
4 msk Vegetable shortening (Cocosfett fungerar även)
4 msk smör
2 1/3 dl filmjölk
1 msk smält smör (för att pensla bullarna)

450g fläskkorv med dragonsmak
6 msk mjöl
½ tsk kycklingkrydda
¼ mald muskot
¼ salt
2 stänk Worcestershire sås
2 stänk tabasco, el annan stark sås
2 msk smör, vid behov

Gör så här:

Filmjölksbullar

Värm ugnen till 225° och preparera en mjölad yta för att forma degen. Ta även fram bakplåtspapper. Blanda samman mjöl, socker och salt i en medium bunke. Använd sedan en gaffel eller en matberedare för att jämt blanda i ”vegetable shortening” eller cocosfettet. Så att slutresultatet ser ut ungefär som en smulpaj.

Skapa ett hål (som en vulkan) i blandningen och häll i filmjölken. Ta sedan en sked och blanda väl tills all vätska har absorberats och tills degen släpper från kanterna av skålen. Gör på samma sätt som om ni skulle göra hemlagad pasta. Om degen känns torr så kan ni tillsätta lite mer filmjölk.

Mjöla sedan en ny yta samt händerna och platta till degen försiktigt. Vik sedan degen 2-3 gånger. Forma sedan degen så att den blir ca 2 ½ cm tjock. Skär sedan ut ca 5 cm ringar av degen. Optimalt är om ni har ett mindre glas eller form att skära ut ringarna med. Tryck rakt ner, vrid ej, och doppa formen i mjöl mellan varje utstansning.

Lägg sedan bullarna på ett bakplåtspapper. Baka sedan bullarna i ugnen i ca 15-18 minuter tills de fått en fin yta. Pensla sedan bullarna med smält smör.

Såsen

Hetta upp en stekpanna. Droppa ett par droppar vatten, när vattnet förångas är pannan het nog. Bryn korven så den får lite färg.  Bryt sedan ner korven i mindre bitar och bryn i ca 2 minuter sänk sedan värmen till medium värme. Fortsätt steka korven och bryt ner den i mindre bitar tills den inte längre är rosa. Rör sedan ner löken och tillaga allt tills löken är mjuk.

Använd sedan en sked för att ta bort korven från pannan, ni vill ha ca 3 msk vätska kvar i pannan, om det är torrare än så, så tillför baconfett eller smör till pannan. Tillsätt sedan den tillagade korven till pannan och strö över mjöl. Rör runt ordentligt och tillaga ytterligare 6-8 minuter till dess att blandningen börjar bubbla och får en fin gyllene yta.

Tillsätt sedan muskot, worcestershiresås, tabasco och salt och tillaga i en minut. Tillsätt sedan mjölk och tillaga såsen tills den tjocknar. Låt blandningen sjuda i ca 15 minuter. Ha tålamod, den kommer tjockna och det är väl värt väntan.

Ta sedan ut den nybakta kakan och bryt den på mitten, skeda över en generös mängd sås och servera med en Ruby Mild.


Föregående inlägg
Nästa inlägg

Krabbpaj med dragon