Zucchinifritters med avokado och basilikasås

Bubbelburk

Art.nr. 754715

Bubbelburk

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Beska

Fruktig, ungdomlig smak med inslag av persika, gröna äpplen, örter, päron och lime. Läs mer…


Du behöver

Fritters

2 stora zucchini (ca 500 g)
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl kikärtsmjöl
1/2 dl ströbröd
1 tsk bakpulver
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
Svartpeppar efter smak
1/2 dl hackad färsk persilja
2 msk olivolja

Sås

1 avokado, skalad och urkärnad
1 kruka färsk basilika, hackad
2 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/4 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
1/4 dl olivolja

Instruktioner:

  1. Riv zucchinin grovt och pressa ur överflödig vätska med hjälp av en sil eller en ren kökshandduk.
  2. I en stor skål, blanda zucchinin med vitlök, kikärtsmjöl, ströbröd, bakpulver, spiskummin, paprikapulver, salt, svartpeppar och persilja tills allt är väl blandat.
  3. Forma zucchiniblandningen till små bollar eller platta till små kakor.
  4. Värm upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt zucchinifritters och stek dem i ca 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och krispiga.
  5. Förbered såsen genom att mixa avokadon, basilika, citronsaft, vitlök, salt, svartpeppar och olivolja i en matberedare tills såsen är slät och krämig.
  6. Servera zucchinifritters med avokado- och basilikasås på sidan. Servera med en kall, torr prosecco för att balansera smakerna.

Detta receptet ger ca 4 portioner och tar ca 30 minuter att laga. Buon appetito!


Nästa inlägg