Zucchinifritters med avokado och basilikasås
Art.nr. 754715
Bubbelburk
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av persika, gröna äpplen, örter, päron och lime. Läs mer…
Du behöver
Fritters
2 stora zucchini (ca 500 g)
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl kikärtsmjöl
1/2 dl ströbröd
1 tsk bakpulver
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
Svartpeppar efter smak
1/2 dl hackad färsk persilja
2 msk olivolja
Sås
1 avokado, skalad och urkärnad
1 kruka färsk basilika, hackad
2 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/4 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
1/4 dl olivolja
Instruktioner:
- Riv zucchinin grovt och pressa ur överflödig vätska med hjälp av en sil eller en ren kökshandduk.
- I en stor skål, blanda zucchinin med vitlök, kikärtsmjöl, ströbröd, bakpulver, spiskummin, paprikapulver, salt, svartpeppar och persilja tills allt är väl blandat.
- Forma zucchiniblandningen till små bollar eller platta till små kakor.
- Värm upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt zucchinifritters och stek dem i ca 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och krispiga.
- Förbered såsen genom att mixa avokadon, basilika, citronsaft, vitlök, salt, svartpeppar och olivolja i en matberedare tills såsen är slät och krämig.
- Servera zucchinifritters med avokado- och basilikasås på sidan. Servera med en kall, torr prosecco för att balansera smakerna.
Detta receptet ger ca 4 portioner och tar ca 30 minuter att laga. Buon appetito!