Krämig svamp- och sparrissoppa med krutonger

Bubbelburk (Nyhet)

Art.nr. 754715

Bubbelburk (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Beska

Fruktig, ungdomlig smak med inslag av persika, gröna äpplen, örter, päron och lime. Läs mer…


Du behöver

Krämig svamp- och sparrissoppa med krutonger

500 g blandade svampar (t.ex. champinjoner, ostronskivling, shiitake)
500 g grön sparris
1 stor gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 liter grönsaksbuljong
1 dl torr prosecco
2 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
4 skivor bröd, skuret i tärningar
2 msk färskriven parmesanost
Färsk timjan, hackad (till garnering)

Instruktioner:

  1. Skär bort den träiga delen på botten av varje sparris och skär dem sedan i mindre bitar. Skär svamparna i skivor.
  2. Smält smöret i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt olivoljan och stek löken och vitlöken i ca 5 minuter tills de är mjuka och genomskinliga.
  3. Tillsätt svamparna och sparrisen i kastrullen och stek i ytterligare 5-7 minuter tills svamparna är mjuka och sparrisen är lite krispig.
  4. Tillsätt bubbelburk och grönsaksbuljong i kastrullen och koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 10 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  5. Mixa soppan med en stavmixer tills den är slät. Tillsätt vispgrädden och rör om tills soppan är jämn och krämig. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Förbered krutongerna genom att steka brödtärningarna i en stekpanna tills de är gyllenbruna och krispiga. Strö över den färskriven parmesanosten och rör om tills osten smält och har täckt krutongerna.
  7. Servera soppan varm med krutongerna på toppen. Strö över lite hackad timjan för att garnera.

Detta receptet ger ca 4 portioner och tar ca 30 minuter att laga. Servera med en kall, torr bubbelburk för en perfekt kombination. Smaklig måltid!


Föregående inlägg