Röd curry med fläsk

Bubbelburk

Art.nr. 754715

Bubbelburk

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Beska

Fruktig, ungdomlig smak med inslag av persika, gröna äpplen, örter, päron och lime. Läs mer…


Du behöver

Röd curry med fläsk

500 g fläskkött (tunt skivat)
2 msk röd currypasta
400 ml kokosmjölk
2 msk matolja
1 dl thailändska auberginer (kvartade)
1 röd chili (skivad, för garnering)
1 msk fisksås
1 tsk socker
3-4 kaffir-limeblad (rivna)
1 dl färska thaibasilikablad
1 dl vatten eller kycklingbuljong

Röd curry med fläsk är en klassisk thailändsk rätt som bjuder på en perfekt balans mellan krämighet, kryddighet och fräschör. Mört fläskkött och thailändska auberginer ger en härlig textur, medan kaffir-limeblad och thaibasilika lyfter smakerna till nästa nivå. En snabb och enkel middag som smakar fantastiskt!

Instruktioner:

  1. Förbered ingredienserna: Skiva fläskköttet tunt, dela auberginerna i kvartar och riv kaffir-limebladen.
  2. Stek currypastan: Hetta upp matoljan i en wok eller djup panna på medelvärme. Tillsätt den röda currypastan och fräs tills dofterna frigörs, ca 1-2 minuter.
  3. Tillsätt kokosmjölk: Häll i hälften av kokosmjölken och rör om tills oljan börjar separera och ger en fyllig arom.
  4. Laga fläsket: Lägg i fläskköttet och stek tills det är lätt brynt och täckt av currysåsen.
  5. Koka ihop: Häll i vatten eller kycklingbuljong samt resten av kokosmjölken. Låt koka upp försiktigt.
  6. Tillsätt grönsaker och kryddor: Rör ner auberginer, fisksås och socker. Låt puttra i 5-7 minuter tills auberginerna är mjuka.
  7. Avsluta med aromer: Tillsätt kaffir-limeblad och större delen av thaibasilikan. Rör om och låt småkoka ytterligare en minut.
  8. Garnera och servera: Ta av från värmen och garnera med resterande thaibasilikablad och skivad röd chili. Servera med nykokt jasminris.

Föregående inlägg

Kåldolmar