Pasta med tonfisk och tomat


Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon
Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…
Du behöver
400 gram pasta spaghetti
2 burkar tonfisk i vatten, dränerade
1 stor gul lök, hackad
4 vitlöksklyftor, pressade
1/2 tesked svartpeppar
2 matskedar olivolja
3.5 dl krossade tomater
1 dl svarta oliver, skurna i bitar
1 dl färsk basilika, hackad
Gör så här:
- Koka pasta spaghetti enligt förpackningens anvisningar tills den är mjuk.
- Under tiden, värm olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ca 5 minuter tills de är mjuka.
- Tillsätt tonfisken, krossade tomater, svartpeppar och oliver. Låt det sjuda i ca 10 minuter.
- Tillsätt basilika och låt det sjuda i ytterligare 2 minuter.
Servera pasta spaghetti och toppa med tonfisksåsen.