Pasta med tonfisk och tomat

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


Du behöver

400 gram pasta spaghetti
2 burkar tonfisk i vatten, dränerade
1 stor gul lök, hackad
4 vitlöksklyftor, pressade
1/2 tesked svartpeppar
2 matskedar olivolja
3.5 dl krossade tomater
1 dl svarta oliver, skurna i bitar
1 dl färsk basilika, hackad

Gör så här:

  1. Koka pasta spaghetti enligt förpackningens anvisningar tills den är mjuk.
  2. Under tiden, värm olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ca 5 minuter tills de är mjuka.
  3. Tillsätt tonfisken, krossade tomater, svartpeppar och oliver. Låt det sjuda i ca 10 minuter.
  4. Tillsätt basilika och låt det sjuda i ytterligare 2 minuter.

Servera pasta spaghetti och toppa med tonfisksåsen.