Vinlunch hos Domaine du Pesquier – Blanquette de veau – Sauterad Zucchini samt snabblamm i ugn

Gigondas, Domaine du Pesquier

Art.nr. 283601

Gigondas, Domaine du Pesquier

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Vacker rubinröd färg, mörk och djup. Doften är fyllig och stärkt med kryddiga toner samt inslag av jordmån. Smaken är intensiv och samtidigt silkeslen, med en stor kropp och väl mogna tanniner. Ursprungstypiska inslag av röda och mörka bär och örtkryddor. Vinet har en bra längd, och är ett harmoniskt vin. Läs mer…


Du behöver

Blanquette de Veau

1 kilo kalvkött
2 msk Mjöl
2 morötter, skivade
1 gul lök, skivad
150g skogschampinjon
25 cl vitt vin
1 kub grönsaksbuljong
1 kub kycklingbuljong
1 1/2 dl crème fraiche
1 citron, saften
1 äggula

Vitlöksmasserat snabblamm

500g lammbringa
5 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk havssalt
2 kvistar rosmarin
Peppar

Stekt zucchini

3 zucchini
2 msk olivolja
havssalt
peppar
1/2 tsk chiliflakes

Vi fick en fin bild från Geraldine  och vår producent Domaine du Pesquier i Gigondas, det var en bild på en mycket rustik och härlig vinlunch. Vi frågade snabbt om receptet på dessa härligheter så här kommer dem. Visst ser det gott ut!

 

Blanquette de Veau

Gör så här:

Bryn kalvköttet i smör tills bitarna fått en fin brynt yta. Strö över 2 matskedar mjöl och blanda väl. Tillsätt 2-3 glas vatten, buljongtärningar, vin. Tillsätt mer vatten om det behövs för att täcka köttet.

Skär därefter moroötterna i skivor samt skiva löken, lägg dem tillsammans med svampen i grytan. Låt sedan allt sjuda på låg värme i 90-120 minuter. Rör om då och då samt tillsätt vatten om det behövs.

Precis innan servering, blanda créme fraîche, äggula samt citronsaft i en liten skål. Tillsätt denna blandning precis innan servering. Rör runt och servera omedelbart.

 

Vitlöksmasserat snabblamm

Gör så här:

Börja med att göra en pasta av salt, krossad vitlök , olivolja samt rosmarin. Massera sedan in denna pasta i köttet och baka i ugnen på 180° i ca 15 minuter per 500g. Ett väldigt enkelt och snabblagat recept som blir väldigt gott till vinet. Många tänker säkert att lamm tar längre tid än 15 minuter men enligt Geraldine fungerar det utmärkt även om de ibland även låter köttet gå längre.

 

Stekt Zucchini

Gör så här:

Hetta upp olivolja på medel värme. Skiva zucchinin och lägg ner i stekpannan, se till att de inte överlappar varandra. Salta och peppra samt stek dem i 3-4 minuter per sida.  Sprinkla lite chiliflakes precis innan servering. Ni kan även tillsätta dem samtidigt som ni saltar och pepprar.

 

Till denna härliga vinlunch serverar vi Domaine du Pesquier Gigondas.

Hoppas det smakar!

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg