Pasta Alfredo med vitlökstekta räkor

Org de Rac Chardonnay

Art.nr. 293001

Org de Rac Chardonnay

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…


99 kr

Du behöver

Pasta Alfredo med vitlökstekta räkor

6 skivor bacon, hackad
450 g räkor, skalade
1 tsk salt
½ tesked svartpeppar
½ medium gul lök, tärnad
1 medelstor tomat, tärnad
3 vitlöksklyftor, fint hackade
450 ml grädde
450 g fettuccine, kokt
110g riven parmesanost
20 g färsk persilja, hackad

Gör så här:

Tillaga baconet tills det är krispigt i en stor tjockbottnad kastrull eller panna. Tillsätt räkorna och tillaga dem till de är rosa Ta bort räkor och bacon från pannan och låt allt fett ligga kvar.

Tillsätt sedan lök, tomat och vitlök och tillaga tills vitlöken börjar få en lätt brynt färg. Tillsätt därefter grädde och låt koka upp.

När grädden kokar tillsätt pastan och rör runt. Därefter tillsätter ni bacon, räkor samt parmesanost och persilja.

Servera genast med ett glas Org de Rac Chardonnay

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg