Pasta med karljohansvamp


Les Pious Côtes du Rhône
Tydliga toner av mörka och röda bär och en ursprungstypisk kryddighet. Här finns även toner av lakritsrot och vilda örter. Ett välbalanserat vin med lång eftersmak som passar utmärkt till grillat och buffé. Läs mer…
Du behöver
Pasta med karljohansvamp
400g tagliatelle
500g färsk karljohansvamp
1.25 dl vitt vin
3-4 timjankvistar
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
salt och peppar
riven parmesanost
Koka upp vatten till pastan och tillsätt salt när vattnet börjat koka.
Rensa svampen och skär i lagom stora bitar. Hetta därefter upp olivolja i en stekpanna och stek vitlöksklyftorna i oljan tills de fått en gyllene färg. Ta sedan ut vitlöken och stek svampen i ca 3-4 minuter.
Tillsätt vin samt timjan och öka värmen något. Stek till dess att allt vin har dunstat bort. Sänk sedan värmen till medium låg värme och salta och peppra.
Låt svampen tillagas i ca 10–15 minuter till dess att den är helt tillagad och tillsätt därefter smör.
Koka pastan och spar ca 1 dl pastavatten. Häll av vattnet och lägg över pastan till samma panna som har svampen. Blanda allt väl, ser det torrt ut så späd med pastavattnet. Avsluta med färskt riven parmesanost.
I glaset har vi Les Pious Côtes du Rhône, eller Org de Rac chardonnay om ni föredrar vitt vin.