Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater och parmesanost

Marquis de Bern Bordeaux Supérieur (Nyhet)

Art.nr. 2733-07

Marquis de Bern Bordeaux Supérieur (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, örter, mörka körsbär, vanilj, peppar och choklad. Läs mer…


Du behöver

Krämig kycklingpasta

4 stora kycklingbröstfileer
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver
nymald svartpeppar
2 msk olivolja från soltorkade tomater
2 msk smör
1 msk mjöl
350 ml kycklingfond
120 ml matlagningsgrädde
1 burk soltorkade tomater, 140g
1 tsk italiensk krydda
1 påse babyspenat, ca 70g
pasta

Blanda ihop alla kryddor i en liten skål och gnid sedan in alla bitar av kycklingen med kryddorna. Salta och peppra. Värm sedan upp en tjockbottnad kastrull eller gryta på medium värme, häll i den smaksatta olivoljan och stek kycklingen på alla sidor. Ge kycklingen en fin brynt yta på alla sidor vilket tar ca 2 minuter per sida. Ta sedan upp kycklingen och ställ åt sidan. Den behöver inte vara helt tillagad i detta steg.

Sänk sedan värmen till medium låg värme och tillsätt smör. Rör runt det så att det smälter helt och hållet. Ta sedan grytan från värmen och rör i mjölet i smöret så att det smälter och blir en mjuk pasta. Sätt sedan tillbaka till värmen och tillaga i ca 1–2 minuter. Rör sedan försiktigt i kycklingfonden i olika etapper, var försiktig så att det inte bildas klumpar. Rör sedan i grädden, tomaterna, italiensk krydda, vitlökspulver och svartpeppar.

Lägg sedan tillbaka kycklingen och vänd runt den i såsen så att alla sidor täcks. Höj värmen så att såsen kokar upp och sänk sedan temperaturen så att grytan sjudar. Låt kycklingen tillagas till dess att den har en innertemperatur på 72 grader.

Ta sedan ut kycklingen och håll den varm. Rör i babyspenaten i såsen samt parmesanosten och låt såsen sjuda i 1-2 minuter. Smaka av med salt och peppar och tillsätt kycklingen.

Servera tillsammans med pasta och ett glas Marquis de Bern.

TIPS: se guide vin som passar till pasta


Föregående inlägg
Nästa inlägg