Vin till kebabpizzan?

Vin till kebabpizzan?

Kebabpizzan är idag en svensk klassiker som serverats många söndagar ute i landet. Inte minst på nyårsdagen då det är en tradition för många. Oftast med en coca cola eller liknande i glaset.

Ibland så räcker inte orken till på fredagen och man tar hem en kebabpizza men vill samtidigt ha vin till. Hur ska vi tänka då?

En kebabpizza har oftast en hel uppsjö av smaker som samsas på tallriken och ett säkert kort är ett rött vin med mycket frukt inte så mycket tanniner. Har vinet även fefferoni eller stark röd sås så kan tanninerna skapa en smakkatastrof där vinet upplevs som surt.

Välj därför en torr fruktbomb utan allt för mycket fat – Q Malbec blir här ett utmärkt val! Inför nyårsafton så tipsade Aftonbladets vinskribent Fredrik Schelin om just Q Malbec till kebabpizza

Hoppas det smakar!

Q Malbec

Art.nr. 2664-01

Q Malbec

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, sötlakrits, viol, björnbär, kakao och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött Läs mer…



Föregående inlägg