Äggröra sous vide med rökt lax


Chardonnayburk (Nyhet)
Ungdomlig, mycket fruktig smak med inslag av galiamelon, gula äpplen, mango och apelsin. Läs mer…
Du behöver
Äggröra sous vide med rökt lax
6 stora ägg
2 msk finhackad gräslök
230g tunt skivad rökt lax
120 ml crème fraiche
9 dl babyspenat eller rucola
3 msk extra virgine olivolja
2 msk champagne vinäger
salt och peppar
Äggröra är något som många associerar med en amerikansk eller brittisk frukost, men faktum är att det är något som går utmärkt att tillaga som en lite finare förrätt eller huvudrätt tillsammans med rökt lax och ett gott vin.
Genom att tillaga äggen sous vide så får ni en underbart krämig textur där ägget smakar lite mer än om ni gör dem i en panna eller kastrull.
Gör så här:
Sätt er sous videstav på 73°C och vänta tills vattnet nått denna temperatur. Blanda sedan samman äggen i en skål och salta och peppra. Häll över äggen i en vacuumpåse och sänk försiktigt ned i vatenbadet. Det är inte hela världen om det är lite luft i påsen. Låt ägget tillagas i 10 minuter. Ta sedan upp påsen ur vattnet och massera försiktigt äggblandningen så att det inte bildas klumpar. Sänk sedan tillbaka äggen i vattnet igen i 10 minuter. Gör detta ytterligare i ett steg till så att äggen totalt tillagas i 30 minuter.
Under tiden så blanda samman salladen. Servera sedan ägget på ett ljust bröd/eller rågbröd, gärna smörstekt. Tillsammans med äggröran, rökt lax, en klick créme fraische samt hackad dill. Salt och peppar!
Hoppas det smakar!
I glaset en chardonnay från Australien