Bourbon kyckling sous vide

Om ni någonsin varit på en food court i USA och ätit en supermör rejält smakfull kycklingrätt mellan ett shoppingpass, så har ni förmodligen ätit bourbon chicken. Denna rätt har ingenting med bourbon whiskey att göra utan var en rätt som uppfanns av en kinesisk kock på bourbon street i New Orleans.

För att få rätten så där härligt mör så kommer vi tillaga den sous vide, vilket dessutom består i att steka kycklingen, lägga ner allt i en påse och vänta en timme!

Gör så här:

Sätt er sous videstav på 65,5° och värm upp vattnet. Skär upp kycklingen i mindre bitvänliga bitar. Hetta upp olivolja så att en är varm men inte så het att oljan ryker. Stek sedan kycklingen så att den får en fin brynt yta. Sätt sedan kycklingen åt sidan.

Lägg sedan kycklingen och alla ingredienser i en vacuumpåse och tillaga allt i en timme.

Servera tillsammans med ris.

I glaset har vi Spier Signature Chenin Blanc, ett perfekt vin till asiatiskinspirerad mat

Spier Signature Chenin Blanc (Nyhet)

Art.nr. 7501901

Spier Signature Chenin Blanc (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Vinet är krispigt rent med tropiska fruktiga toner av grön guava, päron, äpple och en lätt hint av lichi. Vinet har en välbalanserad munkänsla och bra längd. Läs mer…



Föregående inlägg
Nästa inlägg