Picanha Sous vide
Picanha är ett favoritköttstycke i Brasilien och andra länder i Sydamerika, uppskattat för sin rika smak och saftiga mörhet. Sous vide-tekniken är ett utmärkt sätt att tillaga det eftersom den…
Picanha är ett favoritköttstycke i Brasilien och andra länder i Sydamerika, uppskattat för sin rika smak och saftiga mörhet. Sous vide-tekniken är ett utmärkt sätt att tillaga det eftersom den…
Sous vide är en tillagningsmetod som har blivit alltmer populär inom matlagning de senaste åren. Uttrycket ”sous vide” kommer från det franska språket och betyder bokstavligen ”under vakuum”. Metoden innebär…
Instruktioner: Förbered sous vide-vattnet: Fyll en stor behållare eller kastrull med vatten och sätt fast en sous vide-omrörare. Ställ in temperaturen på 63°C för medium genomstekt, eller anpassa efter din…
Torskrygg är en klassisk maträtt som går att variera på många sätt. En riktig klassiker är att servera tillsammans med nykokt potatis, skirat smör, riven pepparrot, gröna ärtor och varför…
Gör så här: Sätt er sous vide-stav på 76,6° grader. Blanda alla ingredienser i en bunke dock ej kycklingvingarna. Lägg ner kycklingvingarna i en vacuumpåse och häll sedan i marinaden.…
Sous vide är en tillagningsteknik där man tillagar råvaror i ett vattenbad och där råvaran oftast vakuumförpackas.Tekniken gör att råvaran blir perfekt tillagad och helt jämnt tillagad över hela råvaran. Vi…
Att tillaga köttfärslimpa sous vide blir otroligt smakrikt samt enkelt då hela tillagningen sköter sig själv i vattenbadet och ni endast avslutar med att ge en fin yta. Gör så…
Äggröra är något som många associerar med en amerikansk eller brittisk frukost, men faktum är att det är något som går utmärkt att tillaga som en lite finare förrätt eller…
Marinerad T-benstek är enligt många ett sätt att ytterligare förhöja smaken på denna nobla styckdetalj. Gör så här. blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och ställ in i…
Sätt sous videstaven på 54.4 grader. Koka upp pastavattnet i en stor kastrull med salt. Följ sedan pastaförpackningens anvisningar. Skär laxen i mindre bitar, ca 4 cm tjocka. Lägg ner…
Denna enkla kycklingrätt är en mycket populär japansk rätt, med hjälp av Sous Videtekniken så tillagas maträtten med mindre olja än vad många restauranger använder. Gör så här: Sätt sous…
En långkokt chili är bland det godaste och mustigaste rätt man kan laga, dock tidskrävande och då är sous vide en fantastik matlagningsteknik så ni får tid till annat. Gör…
Mongolisk biff är en klassiker för många av oss när vi äter på kinarestaurang och är faktiskt en rätt som är enkel att tillreda hemma. Genom att tillaga rätten Sous…
Lax är en råvara som passar utmärkt att ”vidda” och med dessa proffstips så smakar laxen bättre än många restaurangers lax om ni följer dessa enkla steg. Gör så här:…
Sedan vi lade upp ett par sous vide-recept på bloggen så har det kommit ett par frågor om att ”vidda” sparris som nu är i säsong. Sparris blir underbart bra…
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.