Vietnamesiska kycklingvingar Sous vide

Mooi by Org de Rac

Art.nr. 289201

Mooi by Org de Rac

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, aromatisk smak med inslag av nässlor, svartvinbärsblad, päron, örter och citrus Läs mer…


Du behöver

Vietnamesiska kycklingvingar

4 vitlöksklyftor
60 ml limejuice
60 ml fisksås
2 msk sojasås
3 msk brunt socker
2 msk vegetabilisk olja
900g kycklingvingar
Färsk koriander
3 msk chili, skurna i skivor

Gör så här:

Sätt er sous vide-stav på 76,6° grader. Blanda alla ingredienser i en bunke dock ej kycklingvingarna.

Lägg ner kycklingvingarna i en vacuumpåse och häll sedan i marinaden. För extra smakrika vingar låt kycklingen marinera i kylen i ett par timmar.

Lägg sedan ner påsen i vattnet och tillaga i minst 1 timme och max 4 timmar. När tillagningstiden nästan är klar så sätt i gång grill på er ugn, eller få i gång en het grill. Ta ur kycklingen ur påsen och gör er av med vätskan. Grilla sedan kycklingen och servera tillsammans med koriander samt chili.

Till dessa smakrika vingar bryter vi av med en krispig sauvignon blanc Org de Rac Mooi.