Mongolisk biff Sous Vide

Cava Roy Brut Nature (Nyhet)

Art.nr. 5063201

Cava Roy Brut Nature (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Stilren cavakaraktär med spänstig fruktighet av äpplen, citrus och stänk av tropisk frukt, mandel samt en riktigt fräsch längd.

Läs mer…


Du behöver

Mongolisk biff

2 msk vegetabilisk olja
1/2 tsk hackad ingefära
1 msk hackad vitlök
1.2 dl soja
1.2 dl vatten
1.8 dl brunt socker
500g flankstek
0.6 dl majsstärkelse
2 salladslök, skivade

Mongolisk biff är en klassiker för många av oss när vi äter på kinarestaurang och är faktiskt en rätt som är enkel att tillreda hemma. Genom att tillaga rätten Sous vide så förenklas denna otroligt smakrika rätt ännu mer.

Gör så här:

Ställ in 65°C grader på er sous videstav och låt vattnet komma upp i korrekt temperatur. Hetta upp en stekpanna till medium värme och tillsätt vitlök, ingefära, soja och vatten. Låt sjuda ett tag och tillsätt sedan sockret. Rör konstant tills dess att såsen tjocknat något.

Skär köttet i tunna skivor och lägg ner i en vacuumpåse. Häll sedan såsen över köttet. TIPS. En del vacuummaskiner har funktioner som suger ut luft utan att all sås följer med, (vilket är något som kan skapa kaos i köket) om ni inte har en sådan maskin så är ett tips att sänka ner påsen i vattnet vilket kommer få all luft i påsen att klämmas ur och upp ur påsen. Detta går även att göra med det mesta som ni tillagar Sous Vide.

Låt sedan köttet och såsen tillagas i 1h. Servera sedan med nykokt ris samt skivad salladslök.

Vinvalet till denna rätt är ett friskt mousserande vin så som Cava Roy Brut Nature!