Grillad Halloumi och grönsaksspett med chimichurri

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


Du behöver

Grillad Halloumi och grönsaksspett med chimichurri

2 paket halloumi
1 gul paprika
1 röd paprika
1 squash
200 g champinjoner
2 rödlökar

Chimichurri:
1 kruka persilja
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 1/2 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
Skal från en citron
Tillbehör: Tortillabröd

Vi gillar att grilla året runt och dessutom så låter vi inte svalt väder hindra oss för att även på hösten njuta av de härliga grillrätter som vi ofta lagar på sommaren. Vi fick lite inspiration av våra vänner på Bluegaz som så vänligt bjuder på några av sina bästa grilltips.

Gör så här:

OBS: Använder du träspett behöver dessa först ligga i vatten ca 30 minuter

  1. Skiva paprikorna i 2 cm bitar. Skär squash i 1/2 cm tjocka skivor. Klyfta rödlökarna. Om svamparna är stora dela på mitten. Varva paprika, squash, rödlök och svamp på spetten. Pensla med olja. Salta och peppra. Dela halloumi i fyra avlånga bitar. Trä på spett. Pensla med olja.
  2. Finhacka persilja och chili. Blanda i en skål tillsammans med pressad vitlök och skalet från citronen. Rör i olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt grillreglagen på medelvärme. Lägg på spetten och grilla tills halloumin och grönsakerna fått färg och blivit mjuka. Pensla med lite av chimichurrin. Höj värmen och grilla ca 5 minuter till runt om. Pensla tortillabröden med lite olja. Grilla 1 minut per sida.

Servera halloumi- och grönsaksspetten med tortillabröd och chimichurri.

Servera tillsammans med ett kall glas Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Recept i samarbete med Bluegaz, experter på gasolgrillar & värme