Lax och broccolipasta Sous vide

100% Xarel-lo SO2 (Nyhet)

Art.nr. 54521-01

100% Xarel-lo SO2 (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Färg: ljust gul. Doft: Fina toner av stenfrukter, äpplen, lätt banan, ananas. Smak: Rikt fruktig och frisk smak med, återigen, stenfrukter, äpplen mm. Vinet har en stabil kropp, viss känsla av tanniner, balanserad spänstig syrlig svans och en mycket lång mineralitet. Läs mer…


Du behöver

Lax och broccolipasta

1 paket tagliatelle
150 gram broccoli, skuren i små bitar
450 g laxfilé
120 ml vitt vin
2 msk smör
1 liten gul lök, tunt skuren
80 ml grädde
Dill eller Basilika till garnering
Forellrom
Salt och Peppar

Sätt sous videstaven på 54.4 grader. Koka upp pastavattnet i en stor kastrull med salt. Följ sedan pastaförpackningens anvisningar.

Skär laxen i mindre bitar, ca 4 cm tjocka. Lägg ner lax, vin, lök, smör och broccoli i en vacuumpåse. Försegla påsen och lägg ner i vattnet.

Tillaga i 30 minuter. Koka samtidigt pastan samt spar ca 1.5 dl av pastavattnet.

När pastan och laxen är färdigkokta så förflytta allt till en stor kastrull på medium värme. Tillsätt grädden samt pastavattnet och låt sjuda tillsammans i ett par minuter.

Servera genast samt toppa upp med forellrom samt ett par blad basilika.

 


Föregående inlägg

Osso Buco

Nästa inlägg