Krämig cajunpasta med kyckling

Vid-A Sauvignon Blanc (Nyhet)

Art.nr. 2383-01

Vid-A Sauvignon Blanc (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, örter, krusbär och citrus. Läs mer…


Du behöver

Cajunpasta

700g kycklingbröst
3 msk cajunkrydda
500g pennepasta
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
50g smör
1 burk hackade tomater
750 ml kycklingfond
200g färskost
Persilja
Salt och peppar

Gör så här:

Skär kycklingen i tuggvänliga bitar. Skär sedan paprikan i små fyrkanter. Släng frön. Finhacka lök och vitlök.

Krydda sedan kycklingen med cajunkrydda samt salta. Hetta upp en stekpanna eller gryta på medium värme. Lägg i olivoljan samt smör. Stek sedan kycklingen i ca 4-5 minuter. Kycklingen behöver inte vara helt genomstekt. Lägg kycklingen i en skål.

Tillsätt sedan lök samt paprika och sautera i 4-5 minuter. Tillsätt vitlök och stek ytterligare i 30 sekunder. Lägg därefter tillbaka kycklingen och tillsätt pastan, tomaten samt kycklingfonden.

Låt koka upp och sedan sjuda i 10 minuter till dess att pastan är al dente och kycklingen är helt genomkokt. Rör sedan i färskosten samt salta och peppra. Strö över hackad persilja och servera genast.

I glaset matchar vi rätten hetta med krispig syra från Vid-A Sauvignon blanc


Föregående inlägg
Nästa inlägg