Ceviche på tre sätt. Räk, -fisk och blandad skaldjursceviche

Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc (Nyhet)

Art.nr. 2251

Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…


Du behöver

Räkceviche

500g räkor, skalade och rensade
1 avokado, urkärnad och tärnad
1 rödlök, tunt skivad
1 röd paprika, urkärnad och tärnad
1 grön paprika, urkärnad och tärnad
1/2 kopp limejuice
1/4 kopp hackad färsk koriander
1 jalapeño-peppar, urkärnad och finhackad
Salt och peppar, efter smak

Fiskceviche

500g vita fiskfiléer, skurna i bitar
1 rödlök, tunt skivad
1/2 kopp limejuice
1/4 kopp hackad färsk koriander
1/2 tesked malen spiskummin
1/2 tesked paprika
Salt och peppar, efter smak

Blandad skaldjursceviche

250g räkor, skalade och rensade
250g pilgrimsmusslor, färska
250g vita fiskfiléer, skurna i bitar
1 rödlök, tunt skivad
1 röd paprika, urkärnad och tärnad
1 grön paprika, urkärnad och tärnad
1/2 kopp limejuice
1/4 kopp hackad färsk koriander
1 jalapeño-peppar, urkärnad och finhackad
Salt och peppar, efter smak

Här kommer tre olika recept på goda Cevicherecept!

Räkceviche

Gör så här:

I en stor skål, blanda räkor, avokado, rödlök, röd och grön paprika, limejuice, koriander, jalapeño-peppar, salt och peppar. Rör om väl för att kombinera, täck sedan och kyl i minst 30 minuter eller upp till 2 timmar. Servera kyld med ett glas Sauvignon Blanc.

Fiskceviche

I en stor skål, blanda fisken, rödlök, limejuice, koriander, spiskummin, paprika, salt och peppar. Rör om väl för att blanda, täck sedan och kyl i minst 30 minuter eller upp till 2 timmar. Servera kyld med ett glas Sauvignon Blanc.

Blandad skaldjursceviche

I en stor skål, blanda räkor, pilgrimsmusslor, fisk, rödlök, röd och grön paprika, limejuice, koriander, jalapeño-peppar, salt och peppar. Rör om väl för att blanda, täck sedan och kyl i minst 30 minuter eller upp till 2 timmar. Servera kyld med ett glas Sauvignon Blanc.

En Ceviche fungerar väl ihop med en Sauvignon Blanc från Casablanca i Chile på grund av flera faktorer. För det första har ceviche en hög syrahalt på grund av marineringen i citron- eller limejuice, vilket matchar Sauvignon Blanc-vinernas höga syrahalt. För det andra är ceviche en lätt och frisk rätt som passar Sauvignon Blancdruvans friska karaktär. Slutligen kan Sauvignon Blanc-viner från Casablanca ha citrusnoter som kan matcha de citrus smaker som finns i ceviche.