Ceviche på tre sätt. Räk, -fisk och blandad skaldjursceviche


Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc (Nyhet)
Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…
Du behöver
Räkceviche
500g räkor, skalade och rensade
1 avokado, urkärnad och tärnad
1 rödlök, tunt skivad
1 röd paprika, urkärnad och tärnad
1 grön paprika, urkärnad och tärnad
1/2 kopp limejuice
1/4 kopp hackad färsk koriander
1 jalapeño-peppar, urkärnad och finhackad
Salt och peppar, efter smak
Fiskceviche
500g vita fiskfiléer, skurna i bitar
1 rödlök, tunt skivad
1/2 kopp limejuice
1/4 kopp hackad färsk koriander
1/2 tesked malen spiskummin
1/2 tesked paprika
Salt och peppar, efter smak
Blandad skaldjursceviche
250g räkor, skalade och rensade
250g pilgrimsmusslor, färska
250g vita fiskfiléer, skurna i bitar
1 rödlök, tunt skivad
1 röd paprika, urkärnad och tärnad
1 grön paprika, urkärnad och tärnad
1/2 kopp limejuice
1/4 kopp hackad färsk koriander
1 jalapeño-peppar, urkärnad och finhackad
Salt och peppar, efter smak
Här kommer tre olika recept på goda Cevicherecept!
Räkceviche
Gör så här:
I en stor skål, blanda räkor, avokado, rödlök, röd och grön paprika, limejuice, koriander, jalapeño-peppar, salt och peppar. Rör om väl för att kombinera, täck sedan och kyl i minst 30 minuter eller upp till 2 timmar. Servera kyld med ett glas Sauvignon Blanc.
Fiskceviche
I en stor skål, blanda fisken, rödlök, limejuice, koriander, spiskummin, paprika, salt och peppar. Rör om väl för att blanda, täck sedan och kyl i minst 30 minuter eller upp till 2 timmar. Servera kyld med ett glas Sauvignon Blanc.
Blandad skaldjursceviche
I en stor skål, blanda räkor, pilgrimsmusslor, fisk, rödlök, röd och grön paprika, limejuice, koriander, jalapeño-peppar, salt och peppar. Rör om väl för att blanda, täck sedan och kyl i minst 30 minuter eller upp till 2 timmar. Servera kyld med ett glas Sauvignon Blanc.
En Ceviche fungerar väl ihop med en Sauvignon Blanc från Casablanca i Chile på grund av flera faktorer. För det första har ceviche en hög syrahalt på grund av marineringen i citron- eller limejuice, vilket matchar Sauvignon Blanc-vinernas höga syrahalt. För det andra är ceviche en lätt och frisk rätt som passar Sauvignon Blancdruvans friska karaktär. Slutligen kan Sauvignon Blanc-viner från Casablanca ha citrusnoter som kan matcha de citrus smaker som finns i ceviche.