Ugnsbakad torsk med ingefära, citron och rosmarin


Vid-A Sauvignon Blanc
Fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, örter, krusbär och citrus. Läs mer…
Du behöver
Ugnsbakad torsk med ingefära, citron och rosmarin
4 torskfiléer
1 stor citron, skivad
1 stor bit ingefära, skalad och riven
2 stjälkar rosmarin, finhackade
1 msk olivolja
Salt och peppar
Torsk är gott och nyttigt!
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form.
- Lägg citronskivorna ovanpå torsken.
- Sprid ingefära och rosmarin jämnt över torsken.
- Droppa olivoljan över torsken.
- Krydda med salt och peppar.
- Baka i ugnen i 20-25 minuter, eller tills torsken är genomkokt.
- Servera varmt med en sallad eller ris.
Hoppas det smakar!