Ugnsbakad torsk med ingefära, citron och rosmarin

Vid-A Sauvignon Blanc

Art.nr. 2383-01

Vid-A Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, örter, krusbär och citrus. Läs mer…


Du behöver

Ugnsbakad torsk med ingefära, citron och rosmarin

4 torskfiléer
1 stor citron, skivad
1 stor bit ingefära, skalad och riven
2 stjälkar rosmarin, finhackade
1 msk olivolja
Salt och peppar

Torsk är gott och nyttigt!

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form.
  3. Lägg citronskivorna ovanpå torsken.
  4. Sprid ingefära och rosmarin jämnt över torsken.
  5. Droppa olivoljan över torsken.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Baka i ugnen i 20-25 minuter, eller tills torsken är genomkokt.
  8. Servera varmt med en sallad eller ris.

Hoppas det smakar!