Asiatisk musselsoppa med torsk och cocosmjölk


Roaring Meg Riesling (Nyhet)
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av persika, honungsmelon, äppelblommor, mineral, krusbär och lime. Läs mer…
Du behöver
Musselsoppa
1 ”nät” Blåmusslor
1 gul lök
1 klyfta Vitlök
2 dl vittvin
1 dl grädde (hoppa över om du vill och istället ökar du mängden cocos mjölk)
2 dl cocos mjölk
2 msk limejos
Koriander
Chili (ha för vana att smaka lite så du vet om den är stark eller inte !
3 st citrongräs
1 liten bit ingefära, strimlad
6 st limeblad
Salt och peppar
Olivolja
Garnityr
Grönsaker efter smak, sparris, salladslök, blomkål mm
Koriander
Chili
Låt dig svepas med till Asiens aromatiska kök med denna mustiga musselsoppa som kombinerar torskens milda smak med musslornas djup och kokosmjölkens krämighet. Med inslag av citrongräs, ingefära och chili får soppan en härlig hetta och fräschör som är perfekt för kyliga kvällar. Denna soppa är lika enkel att laga som den är imponerande att servera, och passar lika bra till en avslappnad vardagsmiddag som till en festligare bjudning. Sätt smaklökarna i fokus och bjud på en riktigt smakrik upplevelse!
Tvätta/skrapa blåmusslorna rena och se till att dom är ok, dvs inte har sprickor eller är öppna (om de är det måste de kastas) Hacka löken och vitlöken. Hetta upp en kastrull och häll i två matskedar olja och lägg i blåmusslorna, vitlök, lök och slå på vinet. Täck med lock.
Koka 3 till 5 min. Sila av musselfonden i en ny kastrull och spara musslorna. Tillsätt grädde, ingefära, koriander, cocosmjölk, citrongräs, chili och limeblad och låt sjuda. Smaka av med lime, salt och peppar. Plocka och finhacka örterna.
Torsk:
Skär i mindre bitar (försök göra lika stora bitar så vet du att de är klara samtidigt)
Salta och peppra och ringla över lite olivolja, baka i ugn på 100 grader tills den är klar. Om du trycker lite lätt på fisken och den ”delar” sig vet du att den är klar, den ska vara lite ”glansig” .
Värm grönsakerna vid servering, lägg i musslorna och torsken och häll soppan över (mixa gärna med handmixer så du får en skummig soppa )
Garnera med koriandern och chili.
Servera tillsamamns med ett glas Roaring Meg Riesling!