Asiatisk musselsoppa med torsk och cocosmjölk

Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)

Art.nr. 258801

Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…


119 kr

Du behöver

Musselsoppa

1 ”nät” Blåmusslor
1 gul lök
1 klyfta Vitlök
2 dl vittvin
1 dl grädde (hoppa över om du vill och istället ökar du mängden cocos mjölk)
2 dl cocos mjölk
2 msk limejos
Koriander
Chili (ha för vana att smaka lite så du vet om den är stark eller inte !
3 st citrongräs
1 liten bit ingefära, strimlad
6 st limeblad
Salt och peppar
Olivolja

Garnityr

Grönsaker efter smak, sparris, salladslök, blomkål mm
Koriander
Chili

Tvätta/skrapa blåmusslorna rena och se till att dom är ok, dvs inte har sprickor eller är öppna (om de är det måste de kastas) Hacka löken och vitlöken. Hetta upp en kastrull och häll i två matskedar olja och lägg i blåmusslorna, vitlök, lök och slå på vinet. Täck med lock.

Koka 3 till 5 min. Sila av musselfonden i en ny kastrull och spara musslorna. Tillsätt grädde, ingefära, koriander, cocosmjölk, citrongräs, chili och limeblad och låt sjuda. Smaka av med lime, salt och peppar. Plocka och finhacka örterna.

Torsk:

Skär i mindre bitar (försök göra lika stora bitar så vet du att de är klara samtidigt)

Salta och peppra och ringla över lite olivolja, baka i ugn på 100 grader tills den är klar. Om du trycker lite lätt på fisken och den ”delar” sig vet du att den är klar, den ska  vara lite ”glansig” .

Värm grönsakerna vid servering, lägg i musslorna och torsken och häll soppan över (mixa gärna med handmixer så du får en skummig soppa )

Garnera med koriandern och chili.

Servera tillsamamns med ett glas Villa Blanche, dess härliga frukt och krämiga karaktär matchar soppan på ett mycket delikat sätt!