Pasta Napoletano med Paccheripasta och nyriven parmesan

Caravan Durif

Art.nr. 657301

Caravan Durif

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Ungdomligt, fruktigt och mycket smakrikt nyanserat vin med tydligt rostad fatkaraktär. I doften finns aromer av kryddor, örter, mörka bär, plommon och choklad. Vinet har en tät mörk blåröd färg med mjuka men ändå närvarande tanniner. Läs mer…


89 kr

Du behöver

Ragu

500 g Paccheri-pasta
300 g högrev
150g salsiccia
200 g fläskkarré
2 burkar San Marzanotomater
1 dl hackad gul lök
½ dl tomatpure
2 dl rött vin
4 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 kruka Basilika
Salt och svartpeppar
Olivolja
Parmesan

Gör så här:

Skär kött och salsiccia mindre bitar. Hetta sedan upp olivoljan till medium värme i en stor kastrull och fräs löken i ca 4–5 minuter.

Tillsätt kött och salsiccia och fräs det tills det fått färg. Sänk sedan värmen något och tillsätt tomatpurén som ni rört ut i vinet, koka ihop detta tills 1/3 av vätskan försvunnit.

Tillsätt resten av de krossade tomaterna, basilikan och lagerbladen, smaksätt med salt och peppar.

Koka upp och låt det sedan sjuda under lock i ca 2 timmar.

Rör om då och då och späd med vatten eller vin om det blir för torrt.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Servera pastan med ragu och nyriven parmesan.