Pasta Napoletano med Paccheripasta och nyriven parmesan


Caravan Durif
Ungdomligt, fruktigt och mycket smakrikt nyanserat vin med tydligt rostad fatkaraktär. I doften finns aromer av kryddor, örter, mörka bär, plommon och choklad. Vinet har en tät mörk blåröd färg med mjuka men ändå närvarande tanniner. Läs mer…
Du behöver
Ragu
500 g Paccheri-pasta
300 g högrev
150g salsiccia
200 g fläskkarré
2 burkar San Marzanotomater
1 dl hackad gul lök
½ dl tomatpure
2 dl rött vin
4 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 kruka Basilika
Salt och svartpeppar
Olivolja
Parmesan
Gör så här:
Skär kött och salsiccia mindre bitar. Hetta sedan upp olivoljan till medium värme i en stor kastrull och fräs löken i ca 4–5 minuter.
Tillsätt kött och salsiccia och fräs det tills det fått färg. Sänk sedan värmen något och tillsätt tomatpurén som ni rört ut i vinet, koka ihop detta tills 1/3 av vätskan försvunnit.
Tillsätt resten av de krossade tomaterna, basilikan och lagerbladen, smaksätt med salt och peppar.
Koka upp och låt det sedan sjuda under lock i ca 2 timmar.
Rör om då och då och späd med vatten eller vin om det blir för torrt.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Servera pastan med ragu och nyriven parmesan.