Tom Kha Gai – Kyckling i kokosmjölkssoppa
Tom Kha Gai är en klassisk thailändsk soppa som kombinerar krämigheten från kokosmjölk med syrligheten från lime och citrongräs samt en mild hetta från chili. Denna soppa passar perfekt både…
Producent Bodegas Francisco Gómez (Hacienda La Serrata S.L.) | Land Spanien | Region Do Alicante | |
Årgång 2022 | Typ Vitt | Storlek 750 ml | Alkohol 13 % |
Druva 100% Sauvignon Blanc | Smakstil Friskt & Fruktigt | Art. nr. 2383-01 |
Fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, örter, krusbär och citrus.
Vinet är ett friskt, fruktigt och aromatiskt vitt vin med inslag av päron och citrus och kommer i en hållbar PET-flaska.
Vinet är torrt och har ca 0,3g socker per liter.
Bakom vinet Vid-A Sauvignon blanc står Bodegas Francisco Gómez som grundades år 2001 och har sina odlingar nära staden Villena. Beläget vid Medelhavets inland, ca 700 meter över havet, har området ett mikroklimat som alltid varit perfekt för vin- och olivodlingar.
Francisco Gómez är en self-made vinentreprenör utan anrikt producentnamn eller arv från tidigare generationer bakom sig. I ett land med recession och hög arbetslöshet blomstrar vingården tack vare Francisco Gómez dröm. Drömmen om att erbjuda vinälskare något unikt och speciellt, med passion och ett stort mått av känsla bakom.
För Francisco Gómez är områdets uråldriga arv mycket viktigt och han gör allt för att bevara dess unika terroir. Miljö, hållbarhet och passion är producentens ledord. En filosofi som ger hans viner en unik smak och karaktär.
Druvorna skördades med maskin nattetid i augusti. Skördeuttaget var 58 liter per hektar. Genom at skörda druvorna om natten undviker man oxidering och behåller druvornas friskhet. Druvorna pressas och får sedan jäsa cirka två veckor i rostfria ståltankar vid 13 grader. Efter avslutad jäsning får vinet vila en månad tillsammans med jästfällningen.
Namnet på detta vin är en ordlek baserat på de spanska orden för vinranka ‘vid’ och liv ‘vida’.
Tom Kha Gai är en klassisk thailändsk soppa som kombinerar krämigheten från kokosmjölk med syrligheten från lime och citrongräs samt en mild hetta från chili. Denna soppa passar perfekt både…
Här kommer ett bra budgetrecept som smakar mer än det kostar! Gör så här: Värm ugnen till 220 ° (200° för varmluft) Pricka ett par hål i potatisen med en…
Keema Curry är en vanlig rätt i norra Indien och Pakistan och den ger en härlig smakupplevelse. Gör så här: Hacka löken, platta till vitlöken med flatsidan av kniven tills…
Gör så här: Skär kycklingen i tuggvänliga bitar. Skär sedan paprikan i små fyrkanter. Släng frön. Finhacka lök och vitlök. Krydda sedan kycklingen med cajunkrydda samt salta. Hetta upp en…
Gör så här: Blanda ihop alla ingredienser minus kyckling och ananas i en skål. Lägg i den tärnade kycklingen i en återförslutningsbar fryspåse och häll i marinaden, spara 1/4 av…
Gör så här: Blanda risvinäger, fisksås, citronsaft, farinsocker och srirachasås i en skål. Tillsätt kycklingen och täck väl. Marinera kycklingen i 1 timme. Hetta upp rapsoljan i en stekpanna, fräs…
Detta är en perfekt lätt förrätt som går att tillagas och kylas dagen innan servering. Den ser och smakar imponerande med sina rubinröda rödbetor och en balans av sött, salt,…
Detta recept är från ett samarbete med världens bästa vegomagasin VEGO! Gör så här: Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Fräs lök och vitlök i olivoljan tills den är mjuk…
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.