Keema curry

Vid-A Sauvignon Blanc (Nyhet)

Art.nr. 2383-01

Vid-A Sauvignon Blanc (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, örter, krusbär och citrus. Läs mer…


Du behöver

Keema curry

450g köttfärs
400g potatis
1 msk mald gurkmeja
3 msk garam masala
1 Gul lök
4 vitlöksklyftor
20g ingefära
2 gröna chilis
1 msk olivolja
1 msk smör
2 msk tomatpuré
500 ml vatten
150 g frysta ärtor
Salt
Peppar
Socker
Koriander
Citron
Basmatiris

Keema Curry är en vanlig rätt i norra Indien och Pakistan och den ger en härlig smakupplevelse.

Gör så här:

Hacka löken, platta till vitlöken med flatsidan av kniven tills den är krossad, finhacka ingefära samt hacka chili. Skala sedan potatisen och skär den i kvartar.

Hetta upp olja och smör i en medium stor panna med tjock botten. Tillsätt lök, ingefära och vitlök samt salta. Stek i ca 5 minuter tills dessa att löken blivit mjuk. Tillsätt kött och höj värmen, bryt sönder köttet samtidigt som det tillagas. Salta och peppra generöst och fortsätt stek till dess att den är fint brynt.

Tillsätt chili, gurkmeja, garam masala och stek i en minut. Tillsätt tomatpasta och rör under uppvärmning i 2 minuter. Tillsätt potatis och blanda väl. Deglasera sedan pannan med vatten, låt koka upp och sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter under lock.

Skölj riset väl och koka enligt paketets instruktioner.

Tillsätt ärtor till grytan och låt sjuda i 10 minuter till dess att de är genomkokta. Smaka av med salt, socker och peppar samt ett par skvättar citronjuice. Servera tillsammans med koriander och basmatiris.

I glaset har vi Vid-A Sauvignon blanc.


Föregående inlägg
Nästa inlägg

Vitello Tonnato