Vitello Tonnato

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


Du behöver

Vitello Tonnato

1kg kalvstek
1 selleristjälk
1 morot
1 gul lök
1 purjolök
350 ml vitt vin
3 lagerblad
4 timjankvistar
5 vitlöksklyftor
6 anjovisfiléer
2 msk kapris
3 msk majonnäs
350 ml olivolja
1 ½ citronjuice
400g tonfisk i burk
Persilja till garnering
Kapris till garnering
Salt
Peppar

Gör så här:

Skär bort fett från kalvsteken och bind upp den med ett steksnöre. Skär selleri, morot, lök och purjolök i grova bitar. Ta sedan fram en stor gryta med tjock botten och lägg i grönsaker, lagerblad och timjan samt vinet. Skala och krossa 2 av vitlöksklyftorna och lägg i. Tillsätt sedan ca 7 cm av vattnet och låt koka upp. Vattnet ska helt täcka steken så fyll på vid behov.

Tillsätt sedan steken och koka upp. Låt sedan sjuda under lock i ca 3h.

Medan kalvsteken tillagas så ta fram en matberedare eller mixer. Blanda vitlök, anjovis samt kapris till de är fint hackade. Tillsätt majonnäs, olivolja, juicen av en halv citron samt tonfisk. Blanda ihop allt till dess att det blivit en pesto. Smaka av med salt och peppar samt anjovis och kapris efter smak.

När steken är klar så låt den svalna och skär den i tunna bitar. Spar 1/3 av såsen. Sprid sedan ut sås på ett serveringsfat, lägg sedan tunna skivor av kalven utsprid. Toppa sedan med ett nytt lager sås och fortsätt med ytterligare ett lager kött. Upprepa till dess att allt kött och sås är slut. Täck sedan över med plast och låt stå i kylen i 24h.

Ca 30 minuter innan servering så ta fram tallriken och låt den komma upp i rumstemperatur. Hacka persilja och garnera tillsammans med kapris samt citronskivor samt den sparade såsen i en liten skål brevid.

I glaset Spier Signature Sauvignon blanc semillon.

 


Föregående inlägg

Keema curry

Nästa inlägg