Vegetariska Enchiladas

Chinon Fabien Demois

Art.nr. 275901

Chinon Fabien Demois

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Ett aromatiskt vin med elegant tanninstruktur Läs mer…


Du behöver

Vegetariska Enchiladas

8 tortillas
2 röd paprika
2 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 salladslök
2 röd chili
800g svarta bönor på burk
300g majs på burk
800g krossade tomater
2 tsk torkad chili
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk mald kummin
200 ml grönsaksfond
200g cheddar
salt
peppar
koriander (servering)
gräddfil (servering)
olivolja till stekning och infettning av form.

Enchiladas är en god rätt som är härligt mättande och passar perfekt efter en dag ute i höstvädret.

Gör så här:

Värm upp ugnen till 200°C samt olja in en ugnsform. Hacka paprikan i ca 1 cm kuber. Skala och hacka vitlök, lök samt samt skär den veta delen och gröna delen av salladslöken i ringar och håll dem separerade. Skrapa ur fröna ur chilin och hacka den. Häll sedan av bönor och majsen i ett durkslag och skölj med vatten tills dess att vattnet är genomskinligt.

Hetta upp olja i en stor stekpanna eller gryta till medium värme. Stek löken i 1-2 minuter och tillsätt därefter paprika, vitlök, chili, svarta bönor och majs. Låt allt steka under omrörning i 3-4 minuter. Ta sedan från värmen och tillsätt de vita delarna av salladslöken.

Ta sedan fram en mindre kastrull för att göra såsen. Blanda därefter i kastrullen, tomaten, chilipulver, rökt paprika, kummin samt grönsaksfonden. Salta och peppra. Låt koka upp snabbt och sänk sedan värmen till en sjudning. Låt sjuda i 8-12 minuter tills dess att såsen har tjocknat. Under tiden så riv osten.

Sedan är det dags att montera enchiladas. Fyll torillabröden med bönmixen och rulla ihop dem tight. Lägg sedan enchiladan med den förslutna sidan ner och upprepa tills formen är fylld. Häll sedan över såsen i ett jämnt lager och toppa med ost. Baka sedan i ugnen i 15-20 minuter tills dess att osten smält och fått en fin gyllende yta. Ta ut ur ugnen och låt svalna något samt dekorera med de gröna bitarna av salladslöken samt hackad koriander.

Njut tillsammans med tillbehören samt ett glas Chinon som är lätt kylt (25 min i kylen)

Hoppas det smakar!

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg