Spanskt ris i en och samma panna

Francisco Gómez

Art.nr. 659801

Francisco Gómez

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Ungdomligt, fruktigt och kryddigt med inslag av mörka körsbär, plommon och örter. Läs mer…


Du behöver

Spanskt ris

1 gul lök, skivad
1 röd paprika, rensad och skivad
1 grön paprika, rensad och skivad
50g chorizo, skivad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 msk olivolja
250g basmatiris
400g krossad tomat
200g råa skalade stora räkor
500 ml vatten

Detta recept är så otroligt enkelt och allt tillagas i en och samma panna. Det är som en förenklad paella men som tar under 20 minuter att tillaga.

Gör så här:

Hetta upp en gryta eller sautépanna som ni har ett lock till. Tillsätt olja och stek lök, paprika, chorizo samt vitlök på hög värme i ca 3 minuter. Rör i riset och de hackade tomaterna samt 500 ml kokande vatten. Täck sedan med lock och låt koka på medium hög värme i 12 minuter.

Ta av locket och rör runt. Riset ska nästan vara helt tillagad. Tillsätt räkorna och eventuellt lite mer kokande vatten om riset ser torrt ut. Tillaga i ytterligare ett par minuter tills dessa att räkorna är rosa och riset är färdigt. Smaka av med salt och peppar.

Denna rätt går även att tillaga i ugn. Sätt ugnen på 200° (180° VF) I en ugnsfast form lägg i lök, paprika, chorizo, vitlök samt ringla över oljan. Blanda runt. Och baka i ugn i 15 minuter.

Tillsätt sedan ris, tomat och vatten och baka i ytterligare 20 minuter, rör sedan i räkorna under de två sista minuterna.

Servera med ett glas Francisco Gomez


Föregående inlägg