Laxtacos med rökt lax och vaktelägg
Art.nr. 289201
Mooi by Org de Rac
Ungdomlig, aromatisk smak med inslag av nässlor, svartvinbärsblad, päron, örter och citrus Läs mer…
Ibland kan det enklaste vara det godaste, och ännu bättre blir det med en perfekt vinmatchning. Denna förrätt är så enkel att det knappt kan kallas för ett recept men låt er inte luras av dess enkelhet, det är fantastistk gott!
Gör så här.
Skala av de tjockaste kuporna av en hjärtsallad, även kallad gemsallad. Lägg i ett par ruccolablad. Hyvla gurkan i långa breda skivor och vik i ett vågmönster. Dutta ut ett par klickar majonäs och lägg på skivor av rökt lax, skuren avokado samt en halva perfekt kokt vaktelägg och låt det smaka tillsammans med ett glas krispig Sauvignon Blanc.
Om ni tycker det är pilligt med vaktelägg så prova att koka dem i 2-3 minuter och lägg dem sedan i en blandning av två delar vatten och en del ättiskprit 12% i 5 minuter. Då är det enkelt att ta av skalet.
Hoppas det smakar!