Kinesiska Ribs för grillen

The Great Bonza Reserve

Art.nr. 6816-01

The Great Bonza Reserve

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Vinet är smakrikt och generöst och passar perfekt till rätter som pulled pork eller ribs. Läs mer…


Du behöver

Kinesiska ribs

7 tunna kamben
1.2 dl soyasås
1.2 dl hoisinsås
1 1/2 msk krossad vitlök
2 mask brunt socker
2 msk flytande honung
2 msk torr sherry
1/2 tsk five spice krydda
1 hackad salladslök

Tvätta och skölj av revbenen i vatten och låt rinna av. I en skål blanda hoisonsås, soja, sherry, socker, honung, kryddorna och vitlök. Blanda väl. Spara hälften av såsen i en separat behållare och ställ åt sidan för senare användning.

Lägg sedan köttet i en behållare och häll över sås. Blanda och massera in såsen i köttet och låt sedan köttet marinera i kylskåpet i 2h. (Eller över natten för bästa resultat)

Sätt sedan ugnen på 175 grader och lägg revbenen på en ugnsplåt som är täkt av aluminiumfolie. Grilla sedan bägge sidor av spjällen i 30 minuter samtidigt som ni penslar på den resterande såsen i flera omgångar tills dess att köttet är genomstekt och mört. Detta går även utmärkt att göra på grillen.

Servera med era favorittillbehör och ett glas Bonza!


Föregående inlägg
Nästa inlägg