Kinesiska Ribs för grillen


The Great Bonza Reserve
Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Läs mer…
Du behöver
Kinesiska ribs
7 tunna kamben
1.2 dl soyasås
1.2 dl hoisinsås
1 1/2 msk krossad vitlök
2 mask brunt socker
2 msk flytande honung
2 msk torr sherry
1/2 tsk five spice krydda
1 hackad salladslök
Tvätta och skölj av revbenen i vatten och låt rinna av. I en skål blanda hoisonsås, soja, sherry, socker, honung, kryddorna och vitlök. Blanda väl. Spara hälften av såsen i en separat behållare och ställ åt sidan för senare användning.
Lägg sedan köttet i en behållare och häll över sås. Blanda och massera in såsen i köttet och låt sedan köttet marinera i kylskåpet i 2h. (Eller över natten för bästa resultat)
Sätt sedan ugnen på 175 grader och lägg revbenen på en ugnsplåt som är täkt av aluminiumfolie. Grilla sedan bägge sidor av spjällen i 30 minuter samtidigt som ni penslar på den resterande såsen i flera omgångar tills dess att köttet är genomstekt och mört. Detta går även utmärkt att göra på grillen.
Servera med era favorittillbehör och ett glas Bonza!