Julens godaste revben – Sesam och honungsgriljerade


Caravan Durif
Ungdomligt, fruktigt och mycket smakrikt nyanserat vin med tydligt rostad fatkaraktär. I doften finns aromer av kryddor, örter, mörka bär, plommon och choklad. Vinet har en tät mörk blåröd färg med mjuka men ändå närvarande tanniner. Läs mer…
Du behöver
Ribs och plåt
1kg Revben
60 ml japansk soja
15 ml sesamolja
15 ml flytande honung
1 Kg sötpotatis
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
Vitlökspulver
Salladslök
FIVE-Spice (Finns färdigt i handeln)
4 tsk hel vitpeppar eller szechuanpeppar
4 stjärnanis
4 tsk hela fänkålsfrön
2 tsk hel kryddnejlika
4 tsk malen kanel
Värm ugnen till 180° C. Blanda soja, sesamolja, honung och olja samt FIVE-Spicekrydda. Pensla båda sidor av revbenen väl med marinaden och placera i en ugnsform.
Grädda i ugnen i 60 minuter, ös då och då under tillagning med soja och honungsblandningen.
Skär sötpotatisen i stora långa klyftor och lägg på en ugnsplåt, ringla olivolja och var generös med salt och nymalen svartpeppar. Krydda lätt med paprikapulver. Ta två vitlöksklyftor och pressa dem med bredsidan av kniven samt lägg dessa på plåten.
När ca 15 minuter återstår sätt in sötpotatis friesen och byt plats med revbenen. Låt baka i ca 15 minuter. Ta ut köttet när det total gått 60 minuter och höj värmen i ugnen till 225 och baka färdigt potatisen.
Servera med en coleslaw samt vitlöksmajonnäs samt fint skuren salladslök och pressad lime.