Pastasnäckor med kyckling Alfredo

Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)

Art.nr. 258801

Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…


Du behöver

Pastan

500g pastasnäckskal
2 kycklingbröst, strimlade
250 g ricottaost
1 dl riven cheddar
2 tsk torkad oregano
Persilja finhackad
35g smör
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl riven parmesan
1 dl riven mozzarella
Salt
Peppar

Koka pastan i kokande vatten i ca 5 minuter. Den ska fortfarande vara lite hård i mitten. Sila och låt svalna.

Fyllningen: Blanda kyckling, ricotta, cheddar, oregano och persilja i en stor skål. Tillsätt en skvätt grädde för att underlätta blandningen.

Alfredosåsen: Smält smöret i en liten gryta på medelvärme och rör igenom mjölet tills det är väl blandat. Rör ner mjölken tills det inte finns några klumpar, tillsätt sedan grädden. Krydda med en nypa salt och peppar. Om såsen är för tjock fortsätt att tillsätta mer mjölk. Låt puttra tills det blir en bra såsig konsistens, stäng av värmen och tillsätt parmesanen.

Att montera: Bred ett lager av såsen på botten i en stor ugnsform. Fyll varje pastaskal med en liten näve av fyllningen, tryck in den så att det inte finns några luftfickor. Lägg skalen med framsidan nedåt i fatet, skeda över mer sås och sedan ytterligare ett lager pasta. Skeda till sist över resten av såsen och toppa med riven mozzarella.

Grilla i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter eller tills osten är gyllenbrun ovanpå.

Servera tillsammans med ett glas Sydfransk Piquepoul de Pinet


Föregående inlägg