Pennepasta med spenat, gorgonzola och valnötter

Org de Rac Chardonnay

Art.nr. 293001

Org de Rac Chardonnay

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…


99 kr

Du behöver

Pennepasta med spenat, gorgonzola och valnötter

35g valnötter, skalade
1 msk olivolja
½ gul lök, hackad
150g spenat
50 g gorgonzola
½ dl grädde
Pennepasta
Salt och peppar

Gör så här:

Rosta valnötterna i en stekpanna på låg medium värme i ca 5 minuter. Ta ur nötterna ur stekpannan och ställ åt sidan. Tillsätt sedan olivolja samt lök, låt löken bli mjuk. Detta tar ca 10-15 minuter. Sätt sedan på pastavattnet. När löken blivit mjuk så tillsätt spenaten och höj värmen till medium. Tillaga spenaten tills den släppt merparten av sitt vatten och ta av pannan från värmen.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och spar en del av pastavattnet när ni häller av den. Det är väldigt lätt att råka hälla av för mycket pastavatten så häll gärna en del direkt i en mindre kastrull.

Smula ner osten tillsammans med spenaten och tillsätt valnötterna samt en del av pastavattnet och rör runt till dess att osten har börjat smälta och har blandats ut väl med spenaten. Tillsätt sedan pastan och eventuellt mer av pastavattnet om det behövs.

Smaka av mer salt och peppar och servera omedelbart.

Till detta vill vi ha ett härligt fylligt vitt vin gjort på druvan Chardonnay och vårt ekologiska premiumvin Org de Rac Reserve Chardonnay blir en härlig matchning.


Nästa inlägg