Tortellini alla panna

Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)

Art.nr. 258801

Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…


Du behöver

Tortellini ala Panna

800g tortellini
400g skinka
300g parmesanost
4 msk vegetabilisk olja
400 ml grönsaksfond
500 ml grädde
4 äggulor
Riven muskot
Salt och peppar
Persilja

Tortellini är en snabblagad och god pasta som de flesta gillar.

Gör så här:

Skär skinkan i små kuber och riv parmesanosten. Koka upp vatten och salta generöst. Koka tortellinin enligt anvisningarna på dess förpackning.

Häll oljan i en stor stekpanna och stek skinkan snabbt på hög värme. Häll sedan på grönsaksfonden och skrapa loss all stekyta som kan ha fastnat i pannans botten. Häll sedan i grädden och låt allt sjuda i ca 5 minuter.

Smaka av såsen med muskot samt peppar. Tillsätt därefter den tillagade tortellinin i såsen och låt sjuda i 1 minut. Ta bort pannan från värmen och rör i parmesanosten samt äggulorna.

Ställ sedan tillbaka pannan på låg värme och låt allt smälta samman till en krämig god sås.

Smaka av med salt och peppar samt strö persilja över.

I glaset Villa Blanche Picpoul de Pinet


Föregående inlägg
Nästa inlägg