Tortellini alla panna


Villa Blanche Picpoul de Pinet
Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…
Du behöver
Tortellini ala Panna
800g tortellini
400g skinka
300g parmesanost
4 msk vegetabilisk olja
400 ml grönsaksfond
500 ml grädde
4 äggulor
Riven muskot
Salt och peppar
Persilja
Tortellini är en snabblagad och god pasta som de flesta gillar.
Gör så här:
Skär skinkan i små kuber och riv parmesanosten. Koka upp vatten och salta generöst. Koka tortellinin enligt anvisningarna på dess förpackning.
Häll oljan i en stor stekpanna och stek skinkan snabbt på hög värme. Häll sedan på grönsaksfonden och skrapa loss all stekyta som kan ha fastnat i pannans botten. Häll sedan i grädden och låt allt sjuda i ca 5 minuter.
Smaka av såsen med muskot samt peppar. Tillsätt därefter den tillagade tortellinin i såsen och låt sjuda i 1 minut. Ta bort pannan från värmen och rör i parmesanosten samt äggulorna.
Ställ sedan tillbaka pannan på låg värme och låt allt smälta samman till en krämig god sås.
Smaka av med salt och peppar samt strö persilja över.
I glaset Villa Blanche Picpoul de Pinet