Krämig smakrik kantarellpasta

Cava Aurèlia Brut Nature Gran Reserva (Nyhet)

Art.nr. 7923-01

Cava Aurèlia Brut Nature Gran Reserva (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Generös, rikt fruktig och harmonisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nötter, apelsin och fräsch syrlig längd. Läs mer…


Du behöver

Krämig kantarellpasta

300g tagliatelle
300g kantareller
100g rökt bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
10g persilja
100 ml vitt vin
20g smör
2 msk mascarpone
Zest från 1 citron
Salt
Peppar
Olja att steka i

Detta är ett av våra godaste pastarecept med kantareller. Krämig och god och en massa smaker som höjer skogens guld till en ny nivå.

Gör så här.

Koka upp rikligt saltat vatten och koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Häll sedan av och ställ pastan åt sidan. Spara ca 1 dl av pastavattnet. Stärkelsen i det kokta pastavattnet gör att pastan lättare absorberar såsen.

Rensa svampen, snabbast är att bara skölja dem i vatten. Om ni har stora svampar så skär dem i mindre bitar. Hacka därefter lök och vitlök fint. Sedan hackar ni persiljan, ni vill endast använda bladen så släng stjälkarna. Hacka därefter baconet.

Hetta sedan upp en stekpanna med lite olja i och stek svampen i 5 minuter. Därefter tillsätter ni lök, vitlök samt bacon och stek ytterligare i 3-4 minuter.

Deglasera därefter pannan med det vita vinet och låt sjuda på lägre värme i ytterligare 5 minuter. Tillsätt sedan pastavattnet, smör och mascarpone och blanda väl. Tillsätt därefter pastan, persiljan och citronzest. Smaka av med salt och peppar.

Njut!


Föregående inlägg
Nästa inlägg