Rostade kronärtskockor

Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)

Art.nr. 258801

Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…


Du behöver

Rostade kronärtskockor

60 ml citronjuice
450g kronärtskockor
45 ml olivolja av god kvalite
2 citroner
6 vitlöksklyftor

Kronärtskockor är i säsong och ett krispigt vin matchar underbart dess nötiga och umamirika karaktär.

Gör så här:

Börja med att trimma kronärtskockan. Skär bort det tjockare lagret av botten samt stammen. Gröp även ut den lite trådiga delen i botten av kronärtskockan. Se bild.

Pensla sedan insidan generöst med en god olivolja och fyll det urgröpta området med vitlöksklyftor samt färska örter. Rosmarin och timjan. Vänd sedan på kronärtskockan och pensla med olja på bägge sidor. Salta och peppra.

Innan ni ställer in dem i ugnen så krama ur juicen av en citron och låt citronen gå med i ugnen på ca 220 grader tills dess att kronärtskockan är mjuk. Detta tar ca 25-30 minuter.

Om kronärtkockan börjar få för mycket färg så kan ni pensla den med citronvatten samt lägga på ett lager folie.

Hoppas det smakar!

I glaset har vi Villa Blanche Picpoul de Pinet