Ljuvligt krämig potatis och korvsoppa med en krispigt vin till

Roaring Meg Riesling

Art.nr. 9113801

Roaring Meg Riesling

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av persika, honungsmelon, äppelblommor, mineral, krusbär och lime. Läs mer…


Du behöver

Potatis och korvsoppa

1 kg bättre fast potatis
100g wienerkorv, eller prinskorv
1 gul lök
2 morötter
200g selleri
1/2 purjolök
200g bacon
500 ml grönsaksbuljong
1 liter vatten
1/3 tsk mejram
5 kvistar bladpersilja
2 msk olivolja
2 msk senap
Riven muskot (valfritt)
Svartpeppar
salt

Denna härliga soppa blir en ljuvligt smakrik förrätt eller en huvudrätt och passar utmärkt att servera gäster efter en promenad i sensommarens svampskog.

Gör så här:

Skär korven i bitar. Skala och skär potatis, morot och selleri i bitar. Skala och hacka löken. Skär ett tvärsnitt i purjolöken och tvätta den under rinnande vatten, skär den därefter i skivor efter att ha halverat den. Hacka persiljan,

Värm upp en större kastrull med lite olja i botten. Tillsätt bacon och tillsätt den hackade löken och låt sautera tills dess att löken är genomskinlig. Tillsätt potatis, morot, purjo och selleri och sautera i ca 10 minuter. Häll därefter på grönsaksbuljongen och se till att skrapa loss all god smak som kan ha fastnat i botten av kastrullen. Tillsätt mejram och låt sjuda i ca 30 minuter.

Ta sedan ut ca 1/3 av grönsakerna ur kastrullen och ställ åt sidan. Gör sedan en puré av soppan som är kvar i kastrullen. Lägg sedan tillbaka grönsakerna i kastrullen och tillsätt senap, muskot, peppar samt korven. Låt sjuda i 10 minuter.

Servera tillsammans med hackad persilja och ett glas Roaring MEG Riesling!

Om ni inte får tag på Roaring Meg Riesling så går även Villa Blanche Picpoul de Pinet utmärkt


Föregående inlägg
Nästa inlägg