Krämig broccolisoppa

Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc (Nyhet)

Art.nr. 2251

Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…


Du behöver

Krämig broccolisoppa

5 matskedar smör, delat
1 gul lök, hackad
1 stjälkselleri, hackad
7 1/2 dl kycklingbuljong
1kg broccolibuketter
3 matskedar vetemjöl
4 ½ röd mjölk
mald svartpeppar efter smak

Smält 2 msk smör i en medelstor kastrul på medelvärme. Fräs lök och selleri tills de är mjuka. Tillsätt broccoli och buljong, täck över och låt sjuda i 10 minuter.

Häll soppan i en mixer, fyll kannan inte mer än halvvägs full. Håll handen på locket på mixern med vikt kökshandduk och starta försiktigt mixern, med några snabba pulser för att få soppan att röra på sig innan du ställer in den på puréläge. Purea i omgångar tills den är slät och häll i en ren kastrull. Alternativt kan du använda en stavmixer och puréa soppan direkt i kastrullen.

Smält 3 msk smör i en liten kastrull på medelhög värme; rör ner mjöl och tillsätt mjölk. Rör om tills det blir tjockt och bubbligt och häll i soppan. Rör om samt krydda med peppar och servera.

Till denna härliga soppa väljer vi ett friskt och krispigt vin gjort på druvan Sauvignon Blanc. Morandé Estate Sauvignon Blanc blir en perfekt vinmatchning till!

 


Föregående inlägg

Kroppkakor

Nästa inlägg

Renskavsgryta