Minestronesoppa


Mooi by Org de Rac
Ungdomlig, aromatisk smak med inslag av nässlor, svartvinbärsblad, päron, örter och citrus Läs mer…
Du behöver
Minestronesoppa
100 g torkade vita cannellinibönor
2 msk olivolja
2 selleristänger, fint hackade
2 morötter, finhackade
1 lök, finhackad
400 g burk hackade tomater
750 ml grönsaksfond eller annan fond
salt och nymalen svartpeppar
60 g pasta
4 msk hackad plattbladspersilja
40g parmesanost eller Grana Padano ost, finriven
Minestronesoppa är en härlig klassisk soppa som går att variera i oändlighet.
Gör så här:
Lägg bönorna i en stor skål, täck med kallt vatten och låt dra i minst 6 timmar, helst över natten.
Häll av bönorna, lägg i en stor kastrull och täck med kallt vatten. Koka upp på hög värme och koka i 10 minuter, skumma ytan vid behov. Sänk värmen till låg, täck delvis och låt bönorna sjuda i 1 timme, eller tills de precis är mjuka. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Värm oljan i den ursköljda pannan på medelhög värme. Tillsätt sellerin, morötterna och löken och stek, rör om då och då, i 5 minuter eller tills de mjuknat men inte fått färg. Rör ner bönorna, de hackade tomaterna och fonden och smaka av med salt och peppar. Koka upp under omrörning, täck sedan över och låt puttra i 20 minuter.
Tillsätt pastan och låt puttra i ytterligare 10–15 minuter eller tills den är kokt men fortfarande fast. Rör ner persiljan och hälften av osten och justera sedan kryddningen. Servera varm, strö över resterande ost.
Servera tillsammans med ett glas Mooi Sauvignon blanc