Renskavsgryta


The Fox and the grapes
Mycket mustigt, fruktigt, smakrikt vin med inslag av plommon, björnbär, kryddor, körsbär och färska örter. Läs mer…
Du behöver
Renskavsgryta
500 g renskav
smör, att steka i
2 gul lök
2 vitlöksklyftor
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
2 enbär, mortlade
2 msk svartvinbärsgelé
2 msk koncentrerad oxfond
2 krm salt
2 krm vitpeppar
1,5 dl lingon
0,5 dl persilja
Potatismos
Potatismos
1 kg mjölig potatis
2 dl mjölk
1 dl grädde
3 msk smör
1 tsk socker
1/2 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar
Renskavsgryta är en klassiker bland vår älskade husmanskost. Det är enkel och billig mat som även går att variera efter sässong. I med lite kantareller på sommaren eller hösten. Eller smaksätt med andra kryddor.
Detta är ett klassiskt recept.
Gör så här:
Tina och stek renskaven på hög värme så att den får en fint brynt yta. Skär sedan skivor av vitlök och lök och stek den tillsammans med köttet. Lägg i övriga ingredienser förutom lingon och persiljan.
Koka potatis.
Puttra sedan under lock i ca 20 minuter. Under tiden så gör potatismoset. Red med majsstärkelse för ökad konsistens.
Servera tillsammans med potatismos och garnera med persilja samt en rejäl klick lingon.
I glaset The Fox and the grapes.