Julens godaste köttbullar

Les Pious Côtes du Rhône

Art.nr. 246901

Les Pious Côtes du Rhône

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Tydliga toner av mörka och röda bär och en ursprungstypisk kryddighet. Här finns även toner av lakritsrot och vilda örter. Ett välbalanserat vin med lång eftersmak som passar utmärkt till grillat och buffé. Läs mer…


Du behöver

Hemlagade köttbullar

500g köttfärs
1 ägg
1-2 msk salt
1 krm mald vitpeppar
1 tsk socker
1 stor finriven morot
1 stor finriven gul lök
3/4 dl ströbröd
1 1/2 – 2 dl grädde
1 tsk bakpulver
1 krm malda nejlikor
1 krm koriander

Dessa klassiska köttbullar smakar precis som mormors godaste köttbullar och innehåller traditionella kryddor som passar till jul.

Gör så här:

Låt ströbrödet svälla i tio minuter i vätskan. Blanda sedan alla ingredienser väl. Rulla små fina köttbullar och lägg dem på en skärbräda eller bakplåtspapper. Ett tips är att doppa händerna i vatten innan ni rullar köttbullarna.

Stek köttbullarna i smör på medelvärme så att det får fin brynt yta och stek aldrig mer än 3/4 av ytan. Skaka ofta så att bullarna håller sin runda form. Servera till julbordet, eller med kokt potatis, brunsås samt rårörda lingon.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg