Heta köttbullar i indisk ton

Chinon Fabien Demois

Art.nr. 275901

Chinon Fabien Demois

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Ett aromatiskt vin med elegant tanninstruktur Läs mer…


Du behöver

Köttbullar

300g köttfärs
1 tsk salt
1 task spiskummin
1 krm svartpeppar
2 msk hackad färsk koriander

Såsen

1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk riven färsk ingefära
1 burk krossade tomater
1 tsk socker
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk kanel
1 krm kardemumma
1 krm kajennpeppar
1/2 tsk salt

Gör så här:

Hacka lök och vitlök och stek den mjuk och glansig i olja tillsammans med ingefära. Häll på krossade tomater, socker och alla kryddor. Låt såsen puttra, gärna i en vid kastrull medans ni gör i ordning köttbullarna. Detta recept går även att tillaga med, lamm, fläsk, kalkon eller kycklingfärs.

Blanda färsen tillsammans med yoghurt, salt och alla kryddor. Rulla små köttbullar och lägg dem i den sjudande såsen. Lägg på ett lock och koka i ca 10 minuter. Servera tillsammans med basmatiris.

Servera tillsammans med ett glas Chinon Fabien Demois, gärna kylt till 14-16 grader.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg
Nästa inlägg