Heta köttbullar i indisk ton


Chinon Fabien Demois
Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Ett aromatiskt vin med elegant tanninstruktur Läs mer…
Du behöver
Köttbullar
300g köttfärs
1 tsk salt
1 task spiskummin
1 krm svartpeppar
2 msk hackad färsk koriander
Såsen
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk riven färsk ingefära
1 burk krossade tomater
1 tsk socker
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk kanel
1 krm kardemumma
1 krm kajennpeppar
1/2 tsk salt
Gör så här:
Hacka lök och vitlök och stek den mjuk och glansig i olja tillsammans med ingefära. Häll på krossade tomater, socker och alla kryddor. Låt såsen puttra, gärna i en vid kastrull medans ni gör i ordning köttbullarna. Detta recept går även att tillaga med, lamm, fläsk, kalkon eller kycklingfärs.
Blanda färsen tillsammans med yoghurt, salt och alla kryddor. Rulla små köttbullar och lägg dem i den sjudande såsen. Lägg på ett lock och koka i ca 10 minuter. Servera tillsammans med basmatiris.
Servera tillsammans med ett glas Chinon Fabien Demois, gärna kylt till 14-16 grader.
Hoppas det smakar!